Είστε εδώ

Σφοδρά πυρά ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη: “Στοιχεία κόλαφος: Με τις μισές πυρκαγιές τριπλασιάστηκαν οι καμένες εκτάσεις”

Δριμεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα σοκαριστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το meteo αναφορικά με τις πυρκαγιές και τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας κατέγραψε ένα ακόμη οδυνηρό ρεκόρ: Μόνο για το 2023, με 52% λιγότερες δασικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει 195% αύξηση καμένης γης, καθιστώντας την Ελλάδα την πρωτη μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις, με σχεδόν 1,3 εκ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί καθημερινά να δικαιολογήσει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό τους και την δυσκολία των καιρικών συνθηκών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως «τα στοιχεία του Meteo όμως είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της».

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, να προστατέψει τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας» υπογραμμίζει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με τις μισές πυρκαγιές τριπλασιάστηκαν οι καμένες εκτάσεις»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί καθημερινά να δικαιολογήσει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό τους και την δυσκολία των καιρικών συνθηκών. Τα στοιχεία του Meteo όμως είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι είχαμε 52% λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, με ταυτόχρονη αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 195% συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 – 2022. Την ίδια ώρα η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών στις καμένες εκτάσεις με σχεδόν 1,3 εκ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη.

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, να προστατέψει τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *