Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σε “βέρτιγκο” του χειριστή αποδίδουν τα πρώτα στοιχεία του “καταγραφέα” την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 ! Τι λένε τα πρωτα συμπεράσματα …

Σε “βέρτιγκο” του χειριστή αποδίδουν τα πρώτα στοιχεία του “καταγραφέα” την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 ! Τι λένε τα πρωτα συμπεράσματα …

Σύμφωνα με το millitaire.gr, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή, Γιώργου Μπαλταδώρου. Μάλιστα έως τώρα έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο μαχητικό.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος. Οι μέχρι στιγμής έρευνες ,οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.

Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα είναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Mirage 2000-5 είχε πέσει την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 12:15 το μεσημέρι κατά την επιστροφή σχηματισμού δύο ελληνικών αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν στην τοποθεσία που τους υπεδείχθη.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

Top