Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σε πανικό ο “αντ’αυτού” Γεραπετρίτης που κλήθηκε να απαντήσει στον Τσίπρα αφού ο Μητσοτάκης ήταν ξανά απών: “Απόδειξη ακεραιότητας” η οπισθοχώρηση της ΝΔ στο πόρισμα για Παππά – Η απίστευτη απάντηση για την “μάρτυρα” της Ηλιούπολης

Σε πανικό ο “αντ’αυτού” Γεραπετρίτης που κλήθηκε να απαντήσει στον Τσίπρα αφού ο Μητσοτάκης ήταν ξανά απών: “Απόδειξη ακεραιότητας” η οπισθοχώρηση της ΝΔ στο πόρισμα για Παππά – Η απίστευτη απάντηση για την “μάρτυρα” της Ηλιούπολης

Απών για άλλη μία φορά από τη Βουλή ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το πόρισμα της πλειοψηφίας από την προανακριτική-παρωδία κατά του Νίκου Παππά.

Έτσι, για άλλη μία φορά επιστρατεύτηκε ο “αντ’αυτού” Γιώργος Γεραπετρίτης για να (προσπαθήσει) να απαντήσει στο σφυροκόπημα του Αλέξη Τσίπρα τόσο για το φιάσκο της Προανακριτικής όσο και για την υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη.

Νωρίτερα, ο ΑΑλέξης Τσίπρας είχε σχολιάσει την νέα απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για πολιτική δειλία. «Δυστυχώς δεν βλέπω σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα κυβερνητικά έδρανα να έχει το θάρρος, το σθένος, να υπερασπιστεί τις πολιτικές του αποφάσεις. Κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι όχι μια ένδειξη πολιτικής δειλίας. Αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στη ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δε προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συμπλήρωσε:

«Αλλά αυτή ακριβώς είναι η ντροπή και η κατάντια σήμερα, της Βουλής, της κυβέρνησης και του κου Μητσοτάκη. Που ήρθε χθες στα κρυφά στη Βουλή, πάλι την ώρα που ήξερε ότι ήμουν εκτός Αθηνών, για να μας μιλήσει την ώρα που η πανδημία καλπάζει ξανά, για τον Ε65. Εδώ ο κόσμος καίγεται βαρκούλες αρμενίζουν. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε εδώ για να μιλήσει για τον δρόμο, ήρθε για να πάρει δρόμο και να μη μιλήσει σήμερα εδώ».

Στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να απαντήσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης που χαρακτήρισε “απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας” την οπισθοχώρηση της ΝΔ στο πόρισμα και υποστήριξε ότι η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ένα ασήμαντο αδίκημα ούτε εύσημο όπως «ακατανόητα είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά μία σημαντική πολιτειακή μομφή που θα πρέπει να εκκαθαριστεί».

Είπε ακόμα ότι η παράβαση καθήκοντος «δεν είναι ασήμαντο αδίκημα» και αντιμετωπίζεται από συστάσεως κρατών, και ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το πρώτο κιόλας Σύνταγμα της Επιδαύρου του 1822. Υπάρχει στην υπόθεση Παππά «ζήτημα χειραγώγησης του διαγωνισμού που ενέχει και ποινικές ευθύνες» είπε ο υπουργός Επικρατείας. Είναι μοναδική η περίπτωση που μια κοινοβουλευτική ομάδα επιχαίρει που ένας πρώην υπουργός διώκεται μόνο για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε επίσης “λυμένα” τα σχετικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι αρμόδιοι για την υπόθεση είναι η δικαιοσύνη, το ΚΕΦΟΜΕΠ , και η επιτροπή της Βουλής η οποία στην πλειονότητα αποτελείται από δικαστές.

Όσο για την υπόθεση της κακοποίησης της 18χρονης από την Ηλιούπολη από τον αστυνομικό που την κρατούσε αιχμάλωτη και την εξέδιδε, ο Γιώργος Γεραπετρίτης επικαλέστηκε το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορούμενου, αφού ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα γιατί “αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα, γιατί υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας”.

Τέλος, για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε αρχικά για 12 περίπου ώρες να έχει επικοινωνία με τους συνηγόρους της είπε χαρακτηριστικά “ας διαβάσει επιτέλους κάποιος τον κώδικα ποινικής δικονομίας ότι οι μάρτυρες δεν δικαιούνται να έχουν νομική εκπροσώπηση στην προανάκριση, τι να κάνουμε;“, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τα όσα είχε αναφέρει στην αρχική της ανακοίνωση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που μιλούσε για το θύμα, την 28χρονη κοπέλα” ως μάρτυρα, προκειμένου να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της από τους δικηγόρους της…

με πληροφορίες από avgi.gr, efsyn.gr

Leave a Reply

19 − 5 =

Top