Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σε 248 ανέρχονται μεχρι τώρα τα θύματα από τα 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό! 21 παιδιά από κατάρρευση σχολικού συγκροτήματος

Σε 248 ανέρχονται μεχρι τώρα τα θύματα από τα 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό! 21 παιδιά από κατάρρευση σχολικού συγκροτήματος

Τουλάχιστον 248 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο φονικός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε το κεντρικό Μεξικό​, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου είκοσι αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου τους στην πόλη. “Όλοι οι Έλληνες είμαστε καλά”, διαβεβαιώνει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μεξικό.

«Ο αριθμός που έχουμε είναι 25 (νεκροί), συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών» στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ο Χαβιέρ Τρεβίνιο, υφυπουργός Παιδείας της ομοσπονδιακής κυβέρνηση

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα και είχε βάθος 60 χλμ.

Παρότι στην αρχή το μέγεθος το σεισμού είχε εκτιμηθεί από το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο στα 7,4 Ρίχτερ, έπειτα τον υποβάθμισε στα 7,1.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 248 νεκρούς με τα περισσότερα θύματα να βρίσκονται στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος. Οι υπόλοιποι θάνατοι έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα, στην Πολιτεία Πουέμπλα, στην Πολιτεία του Μεξικού και στην Πολιτεία Γκερέρο.

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

Top