Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σαρώνουν! Χριστούγεννα μόνον με rapid test για … εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους! Κυβ. εκπρόσωπος: Μικρό το κόστος ας το πληρώσουν …

Σαρώνουν! Χριστούγεννα μόνον με rapid test για … εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους! Κυβ. εκπρόσωπος: Μικρό το κόστος ας το πληρώσουν …

κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο επιμένει στα πρώτα υποχρεωτικά μέτρα για τους εμβολιασμένους, και συγκεκριμένα στα rapid test από την τσέπη των πολιτών, αλλά, ισχυρίζεται ότι το κόστος είναι μικρό οπότε μπορεί άνετα να καλυφθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεδριάζουν αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και στις 13:00 μετά το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται, κατά πληροφορίες, να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας αυτή τη φορά στο Mega ουσιαστικά προανήγγειλε την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, λέγοντας ότι θα είναι μάλλον μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Εξετάζουμε μέτρα μόνο για εκείνους που το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων – θα δούμε τι θα πει η Επιτροπή, κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά- εκτός από το ότι μόνο εμβολιασμένοι θα επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, αν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Εκείνη την ημέρα ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους θα είναι ένας παραπάνω κίνδυνος γι α να νοσήσει κάποιος ή αν νοσεί να τον διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα. Δεν θα είναι ένα μέτρο γενικό, αλλά προσωρινό, έκτακτο» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το γεγονός ότι οι πολίτες θα χρειαστεί να βάλουν για άλλη μία φορά το χέρι στη τσέπη, μίλησε ότι το κόστος των rapid test είναι μικρό. Βέβαια, αν για παράδειγμα μία τετραμελής οικογένεια θελήσει να βγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 40 ευρώ.

«Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση, κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι είναι μία επιπλέον επιβάρυνση. Ο άνθρωπος εμβολιάστηκε και έκανε ό,τι του ζητήσαμε. Χρειαζόμαστε όμως αυτήν την επιπλέον εξασφάλιση για αυτή τη μία μέρα. Εεε, και το ποσό είναι τέτοιο που νομίζω ότι εν πάση περιπτώσει αυτός που θα βγει εκείνο το βράδυ – δε λέω ότι περισσεύει σε κανέναν – είναι όμως συγκεκριμένες οι τιμές, ορισμένες στο πού είναι, και θα γίνονται για τη μέγιστη προστασία τόσο του ίδιου και των υπολοίπων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εμφανή αμηχανία.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top