Είστε εδώ
Home > FAQ news > Σαφής υπαινιγμός Τσίπρα για “εργαλειοποίηση” Μητσοτάκη από Αδ. Γεωργιάδη στο άρθρο περί παραγραφής ευθύνης υπουργών (86) λόγω της υπόθεσης Novartis! (vid)

Σαφής υπαινιγμός Τσίπρα για “εργαλειοποίηση” Μητσοτάκη από Αδ. Γεωργιάδη στο άρθρο περί παραγραφής ευθύνης υπουργών (86) λόγω της υπόθεσης Novartis! (vid)

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ερμηνευτική δήλωση αποτελεί την «καρδιά» της αλλαγής του άρθρου 86 σχολιάζοντας με νόημα ότι «δεν ξέρω αν σας καθοδήγησε ο αντιπρόεδρός σας, ο κ. Γεωργιάδης». Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη παρατηρώντας ότι, “σε σχέση με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν λέει ότι είναι αθώος – και μπορεί να ειναι ο άνθρωπος, δε λέω…- , αλλά ότι έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του”.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την ΝΔ ότι στην πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση «απέσυρε» βουλευτές της ώστε η ερμηνευτική δήλωση να πάρει μόνο 179 ψήφους, γιατί ανησυχεί λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της, όπως ο Άδ. Γεωργάδης, με την Δικαιοσύνη.

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η ΝΔ φοβήθηκε την αναδρομική ισχύ που θα έδινε στο άρθρο 86 η ερμηνευτική δήλωση λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της με την Δικαιοσύνη.

Η ερμηνευτική δήλωση ορίζει ότι το άρθρο 86 καλύπτει αδικήματα που διαπράττονται κατά την άσκηση κι όχι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η ερμηνευτική δήλωση ορίζει ότι αδικήματα όπως η δωροδοκία δεν θα εμπίπτουν στην «άθλια αποσβεστική προθεσμία» και δεν θα θεωρούνται παραγεγραμμένα.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε ακόμα: “Αλ Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει τον ΠτΔ διορισμένο “τοποτηρητή” της εκάστοτε πλειοψηφίας. Η πρότασή της καταργεί στην πράξη την συναίνεση !”

Leave a Reply

Top