Είστε εδώ

Ρένα Δούρου στο Κανάλι 1 90,4: “Η υπόθεση των υποκλοπών δεν παραγράφεται, δεν συμψηφίζεται, δεν υποβαθμίζεται και φυσικά δεν κουκουλώνεται παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης”

Η υπόθεση των υποκλοπών δεν παραγράφεται, δεν συμψηφίζεται, δεν υποβαθμίζεται και φυσικά δεν κουκουλώνεται, παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης όπως φάνηκαν από την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, με την απόρριψη του απόρριψη του πολυκομματικού προεδρείου και τη μη διανομή των πρακτικών των συνεδριάσεων στα μέλη της Επιτροπής που μιλάνε από μόνες τους: όλες αυτές οι πρακτικές βοούν για απόπειρες συγκάλυψης και κουκουλώματος”. Αυτό παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας σήμερα στο Κανάλι 1, 90.4, στην εκπομπή “Πειραιάς 24” και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

Η ίδια εξήγησε ότι η συζήτηση για τις υποκλοπές δεν σημαίνει ότι “αμελούμε τα ζητήματα τις ακρίβειας στα σουπερμάρκετ ή τα προβλήματα στην κοινωνική ζωή των πολιτών και αυτό γιατί οι υποκλοπές καθιστούν τη χώρα ένα κράτος – παρία, όσον αφορά τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Και το γεγονός αυτό σχετίζεται ευθέως με τον τρόπο που θα έρθουν οι επενδύσεις στη χώρα μας, με το ΑΕΠ και με την οικονομική κρίση”.

Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης σε σχέση με την ομερτά του συστήματος του κ. Μητσοτάκη, σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής PEGA της ευρωβουλής για το σύστημα predator αλλά και τα ζητήματα της ΕΥΠ σε σχέση με τις παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων. Κουκάκη και Μαλιχούδη μπορεί όποιος θέλει να την παρακολουθήσει διαδικτυακά”.

Ζούμε μια περίοδο περίπου δημοκρατίας

Ζούμε μια περίοδο περίπου δημοκρατίας. Δεν μιλάμε μόνο για την επισύνδεση Ανδρουλάκη, αλλά και για την επισύνδεση δημοσιογράφων οι οποίοι προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη με το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας. Εμείς αυτή τη στιγμή συζητάμε για τις υποκλοπές γιατί αυτές σχετίζονται και με την οικονομία της χώρας μας, την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση και πως αντιμετωπίστηκαν από τον κ. Μητσοτάκη”.

“Ένα χρόνο πριν, πριν ακόμα και την ρωσική εισβολή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει πολύ συγκεκριμένα μέτρα, που έχουν εφαρμοστεί ήδη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την επιβολή ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στην χονδρεμπορική αγορά που να αποκλείει παράθυρα υπερκέρδους, υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την αποσύνδεση χονδρικής τιμής στο φυσικό αέριο, την προστασία πολιτών από την ρήτρα προσαρμογής, την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας με προσλήψεις στα λιγνιτωρυχεία και πολλά ακόμα”.

Πέρα από τους αριθμούς των ερευνών υπάρχουν και οι δημοσκοπήσεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ

Εμείς δεν μένουμε ούτε και μέναμε στους αριθμούς των ερευνών της κοινής γνώμης. Γιατί υπάρχουν και οι δημοσκοπήσεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Οι δημοσκοπήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού. Οι δημοσκοπήσεις των μισθών που τελειώνουν την τρίτη εβδομάδα. Οι δημοσκοπήσεις των γονιών σε απόγνωση όταν πρέπει να αγοράσουν τα σχολικά είδη για τη χρονιά που ξεκινά. Οι δημοσκοπήσεις των συμπολιτών μας που πρέπει να επιλέξουν αν θα φάνε ή αν θα πληρώσουν το ρεύμα. Οι δημοσκοπήσεις των μικρομεσαίων επιχειρηματιών απέναντι στο φάσμα της χρεοκοπίας”.

Για εμάς μετρά η αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Ακούμε τους πολίτες. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που μέσω υποκλοπών ακούει τις συνομιλίες των αντιπάλων, εμείς ακούμε την απόγνωση της κοινωνίας”.

Αλληλένδετες οι κρίσεις

Η έκθεση State of the Climate διαπίστωσε ότι οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου, τα παγκόσμια επίπεδα της θάλασσας και η θερμότητα των ωκεανών έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2021. Αν μάλιστα σκεφθεί κανείς ότι μιλάμε για τα στοιχεία του 2021, δηλαδή πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έχει επιδεινώσει την κατάσταση, τότε καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης. Η ανθρωπότητα σήμερα αντιμετωπίζει σήμερα αλληλένδετες κρίσεις, ενεργειακή, επισιτιστική, κλιματική”.

Η ανάθεση της ανάθεσης” στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Τέλος, η Ρένα Δούρου, απαντώντας σε ερώτηση για τα τρία χρόνια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, αφού παρατήρησε ότι οι διαπιστώσεις της “δεν προέρχονται από έναν αντιπολιτευτικό ρεβανσισμό, ούτε από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση”, αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. “Τον Φεβρουάριο του 21, με το πρόσχημα της πανδημίας, η Διοίκηση της Περιφέρειας, έφερε άρον, άρον στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κόστους 1.000.000 ευρώ, που θα παρακολουθούσε μέσω smart watches πληροφορίες από 6.000 άτομα, όπως η γεωγραφική θέση, η θερμοκρασία σώματος, οι καρδιακοί παλμοί μέσω smart watches. Το πρόγραμμα απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μάλιστα παρά την παρέμβαση της Διοίκησης υπέρ του αναδόχου στην μείζονα 7μελή σύνθεση του Σώματος”.

Τρία χρόνια τώρα δίνουμε μια μάχη από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με άλλες δυνάμεις απέναντι σε προτάσεις της Διοίκησης που θα μπορούσαν να περιγραφούν ως η ‘ανάθεση της ανάθεσης’. Και αυτά είναι γεγονότα και όχι δική μου ερμηνεία. Όταν αναλαμβάνεις το θώκο της Περιφερειακής Αρχής με ψέματα και χωρίς σχέδιο, έρχεται ο χρόνος και δείχνει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.