Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Ρένα Δούρου: Ο εθνικός μας αποδιοπομπαίος τράγος…

Ρένα Δούρου: Ο εθνικός μας αποδιοπομπαίος τράγος…

Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε. Αποκτήσαμε τον εθνικό μας αποδιοπομπαίο τράγο. Και το όνομα αυτού Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης Αττικής εμφανίζεται να αίρει τις αμαρτίες όλου του πολιτικού κόσμου. Τις καταλογίζουν στη Ρένα Δούρου, οι προπαγανδιστές της αντιπολίτευσης, που έχουν ανάγκη να κατασκευάσουν τον τέλειο ένοχο για να πετύχουν τα προπαγανδιστικά τους σχέδια και κόλπα. “Η Δούρου φταίει για όλα” ήταν το μότο στο οποίο φορτώθηκε η επίθεση εναντίον της. Το επικαλείται και η ίδια σκωπτικά.

Οχι πως η Ρένα Δούρου δεν έκανε λάθη στη θητεία της. Αλλά, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» ή αν προτιμάτε λάθη δεν κάνουν μόνον εκείνοι που δεν παράγουν έργο. Και έργο η Περιφερειάρχης Αττικής έχει τεράστιο να παρουσιάσει και πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Παρά ταύτα η ίδια κάνει την αυτοκριτική της και μιλάει ακόμα και «για ήττα» όταν αναφέρεται στη γραφειοκρατεία.

Ομως, οι μονταζιέρες της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, την έβαλαν στο στόχαστρο και με τη βοήθεια των πολλών αντιπολιτευτικών μέσων ενημέρωσης, την κατέστησαν υπεύθυνη, θα την ήθελαν ακόμα και ένοχη, για κάθε κακό που συνέβη σε αυτή τη χώρα το περασμένο διάστημα για να ευνοηθεί ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας

Αλλά, είναι η Ρένα Δούρου η προσωποποίηση του κακού σε αυτή τη χώρα; Δεν είναι απλώς υπερβολή, αλλά πρωτίστως διαβολή καλά σχεδιασμένη, οργανωμένη και εκτελεσμένη. Ενα σχέδιο να την παραδώσουν βορά στα πλήθη που δεν κάνουν τον κόπο να ενημερωθούν, να διαπιστώσουν που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.

Τί έκανε η Ρένα Δούρου απέναντι στην εκστρατεία λάσπης, ψεύδους και συκοφάντησης. Γιατί περί τέτοιας εκστρατείας πρόκειται.
Πολλές φορές δεν έκανε ούτε το αυτονόητο. Να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή πολλά από αυτά που της καταλογίζουν δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Προτίμησε να αναλάβει το βάρος ακόμα και για πράξεις που δεν της ανήκουν, παρά να προχωρήσει σε ανέξοδες και χωρίς καμία αξία κραυγές. Γιατί όπως έχει πει η ίδια οι κραυγές δεν παράγουν έργο και αυτή προτιμά να μιλά με το έργο της στην περιφέρεια Αττικής.

Και κάτι τελευταίο. Η αυτοκριτική της στάση για την προηγούμενη θητεία στην Περιφέρεια, της εξασφαλίζει την αναγκαία αυτογνωσία, ώστε να είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική αν κερδίσει. Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι η πολύπαθη Περιφέρεια Αττικής έχει ανάγκη από έργα και όχι από φτηνές και ανέξοδες μεγαλοστομίες.

Πηγή: eretikos.gr

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

Top