Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ρένα Δούρου: Λίγη και ανεύθυνη απέναντι στους πολλούς, γαλαντόμα απέναντι στους λίγους η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Κάνει επίδειξη αυταρχισμού

Ρένα Δούρου: Λίγη και ανεύθυνη απέναντι στους πολλούς, γαλαντόμα απέναντι στους λίγους η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Κάνει επίδειξη αυταρχισμού

Για “’λίγη’ και ‘ανεύθυνη’ απέναντι στους πολλούς, ‘γαλαντόμα’ απέναντι στους λίγους”, κυβέρνηση “μαθητευόμενων μάγων και ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού” κάνει λόγο η Ρένα Δούρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας σήμερα στην κυριακάτικη Kontranews και τον δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιτζή.

Η ίδια εξηγεί ότι κυβέρνηση Μητσοτάκη “δεν αξιοποίησε τον πολύτιμο αυτό χρόνο, που ευσυνείδητα της προσέφεραν οι πολίτες και το ΕΣΥ, για να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία, να προσλάβει γιατρούς, να διασφαλίσει τα διαγνωστικά τεστ για να περάσουμε με ασφάλεια στην επόμενη φάση”.

Υπογραμμίζει ότι “απέναντι στην υποδειγματική στάση ευθύνης που επέδειξαν οι νσυμπολίτες μας και όλοι οι άνθρωποι της δημόσιας υγείας που υπερέβησαν εαυτούς, κερδίζοντας την πρώτη φάση της κρίσης, η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε αεριτζίδικα. Χρησιμοποίησε την κρίσην ως ευκαιρία για δουλίτσες προς όφελος ημετέρων”.

“ Η περίπτωση του αντιπεριβαλλοντικού, αντισυνταγματικού νόμου Χατζηδάκη, που πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες προβάλλοντας βάναυσα τη Δημοκρατία, είναι χαρακτηριστική του τι έρχεται”, λέει η τομεάρχισα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας τον χαρακτηρισμό “οικολογικό πραξικόπημα” για το νόμο Χατζηδάκη. “Ανοίγει κερκόπορτα για περιβαλλοντικά εγκλήματα με τη βούλα της ΝΔ”, συμπληρώνει.

Αναφερόμενη στην αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι : “Ευτυχώς για τον τόπο, ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης”. “Παράλληλα από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν βάζουμε πλάτη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την έκτακτη ανάγκη σε κανονικότητα, κάνοντας αμφίβολης νομιμότητας μπίζνες, επιδεικνύοντας αυταρχισμό και μετατρέποντας την καραντίνα σε κρίση Δημοκρατίας”.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού, το Μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρεί ότι η κυβέρνηση είναι “Ικανή να επιδείξει πολιτικό καιροσκοπισμό, το ίδιο έκανε και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση”. “Θα είναι εκλογές με απλή αναλογική και μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για τη δημοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος, ειδικά στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία”.

“Το κρίσιμο απέναντι στη νεοφιλελεύθερη, αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων για ένα ευρύ, δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο στη βάση μιας προγραμματικής σύγκλισης, με αριστερό, κοινωνικό, πράσινο πρόσημο. Στη βάση μιας συγκεκριμένης, αξιόπιστης, ρεαλιστικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου”, τονίζει η Ρένα Δούρου.

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:
 Δυστυχώς η κυβέρνηση απέναντι στην υποδειγματική στάση ευθύνης που επέδειξαν οι συμπολίτες μας και όλοι οι άνθρωποι της δημόσιας υγείας που υπερέβησαν εαυτούς, nκερδίζοντας την πρώτη φάση της κρίσης, συμπεριφέρθηκε αεριτζίδικα. Χρησιμοποίησε την κρίση ως ευκαιρία για δουλίτσες προς όφελος ημετέρων.
 Ευτυχώς για τον τόπο, ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης. Παράλληλα από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν βάζουμε πλάτη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την έκτακτη ανάγκη σε κανονικότητα, κάνοντας αμφίβολης νομιμότητας μπίζνες, επιδεικνύοντας αυταρχισμό και μετατρέποντας την καραντίνα σε κρίσηΔημοκρατίας.
 Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η Δημοκρατία μπορεί να μπει σε παρένθεση, είναι βαθιά γελασμένος. Θα βρει απέναντί του, όχι ένα κόμμα ή έναν άνθρωπο, αλλά την κοινωνία, στην οποία οφείλει να λογοδοτήσει.
 Ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ανάπτυξη της χώρας αλλά η… πολιτική εξόντωση του… Αλέξη Τσίπρα. Και ούτε είναι τυχαίο αυτό που όλοι διαπιστώνουμε, ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!
 Ο νόμος δυστυχώς πλέον του κ. Χατζηδάκη απορυθμίζει, με χειρουργικό τρόπο, κάθε δικλείδα ασφαλείας στην προστασία του περιβάλλοντος. Ανοίγει κερκόπορτα για περιβαλλοντικά εγκλήματα με τη βούλα της ΝΔ. Για αυτό και μιλήσαμε για “οικολογικό πραξικόπημα”.
 Οι  μαθητευόμενοι μάγοι και οι “ταλιμπάν” του νεοφιλελευθερισμού που θεωρούν τα δημόσια αγαθά, όπως την υγεία, την εργασία, το περιβάλλον, την παιδεία, προϊόντα προς πώληση, και τις ασφαλιστικές δικλείδες της κοινωνικής συνοχής, όπως οι συντάξεις ή η στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, περιττές “υπερυθμίσεις”, είναι η επιταχυντές της νέας εποχής της κοινωνικής, περιβαλλοντικής, κλιματικής βαρβαρότητας.

One thought on “Ρένα Δούρου: Λίγη και ανεύθυνη απέναντι στους πολλούς, γαλαντόμα απέναντι στους λίγους η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Κάνει επίδειξη αυταρχισμού

Leave a Reply

two × two =

Top