Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ρένα Δούρου: Η απόφαση Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εκθέτει την αντιπολίτευση

Ρένα Δούρου: Η απόφαση Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εκθέτει την αντιπολίτευση

Με τη συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε το τοπίο. Αποσαφήνισε ότι, στην περίπτωση που ο Π. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του, θα επιλέξει τον καθαρό δρόμο της δημοκρατικής νομιμότητας. Της ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή και των εκλογών, εφόσον λάβει λιγότερες από 151 ψήφους. Ήταν μια τοποθέτηση που εξέθεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τα αδιέξοδά της και φανερώνοντας ότι έχει ποντάρει σε «λάθος άλογο», καθώς ζητά, με μοναδικό επιχείρημά της την καταστροφολογία, εκλογές“.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εφημερίδα “Έθνος” και τη Βούλα Κεχαγιά ενώ αποτιμώντας το έργο της κυβέρνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι είναι “η πρώτη κυβέρνηση που αποκατέστησε τις συμμαχικές κυβερνήσεις στα μάτια των πολιτών, καθώς αυτές είχαν ταυτιστεί με την επιβολή μνημονίων”.

Όπως ανέφερε η Περιφερειάρχης “είναι μια κυβέρνηση που, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, έφερε αποτελέσματα. Έβαλε τέλος στην επιτροπεία, μειώνει την ανεργία, επαναρυθμίζει τις σχέσεις εργασίας υπέρ των εργαζομένων, δημιουργεί κοινωνικό κράτος. Όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι ο τόπος έχει εισέλθει στο κεφάλαιο «κανονικότητα». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός επιμένει στην εξάντληση της τετραετίας”.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «αντίπαλοί μας στην Αττική δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: επιστροφή στις πρακτικές του “χθες” ή συνέχιση αυτών που εμείς ξεκινήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής και τα οποία γίνονται για πρώτη φορά;. Εμείς δυνατά και αθόρυβα δουλεύουμε επί τέσσερα χρόνια, ανατρέποντας τις παλιές πρακτικές. Αυτό προφανώς ενοχλεί ορισμένους. Εκείνους που θέλουν την επιστροφή στον “παλιό καλό καιρό”».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι το «ζητούμενο για εμένα είναι να μη μείνει τελικά καμία «σκιά», ακόμα και σε εκείνους οι οποίοι, από πολιτικό φανατισμό, έχουν θολωμένη κρίση. Παρότι πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την Περιφέρεια, ακολουθώ την προβλεπόμενη από τη Δικαιοσύνη διαδικασία, χωρίς κραυγές, με την πεποίθηση ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί σε κάποιο από τα στάδια της όλης διαδικασίας».

Όπως σημείωσε η Ρένα Δούρου: «Πολιτικοί μου αντίπαλοι, με τη βοήθεια ορισμένων “λειτουργών της ενημέρωσης”, χρησιμοποίησαν την τραγωδία ως πεδίο πολιτικής αντιδικίας, χωρίς να σέβονται ούτε τη μνήμη των θυμάτων ούτε την οδύνη των συγγενών τους».

Τέλος,αναφέρθηκε και στο έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Αττικής,επισημαίνοντας ότι “σήμερα σην Αττική λειτουργούν 327 εργοτάξια, που δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και τονώνουν τις τοπικές αγορές” αλλά και τη συμβολή της Περιφέρειας στην “αλυσίδα αλληλεγγύης, με επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τη λειτουργία κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, κέντρων ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, κέντρων για αστέγους, για κακοποιημένες γυναίκες. Χρηματοδοτούμε με 40 εκατομμύρια την αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και με 13 εκατομμύρια τα στρατιωτικά νοσοκομεία“.

One thought on “Ρένα Δούρου: Η απόφαση Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εκθέτει την αντιπολίτευση

Leave a Reply

Top