Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Ρένα Δούρου: Δεν θα χαλάσει και ο ντουνιάς αν πω ένα ευχαριστώ σε μερικούς ανθρώπους

Ρένα Δούρου: Δεν θα χαλάσει και ο ντουνιάς αν πω ένα ευχαριστώ σε μερικούς ανθρώπους

Με ένα πολύ προσωπικό ποστ στην σελίδα της στο facebook αποχαιρετά το 2017 η Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, που πριν μερικές ημέρες δικαιώθηκε απόλυτα για τη στάση και τις ενέργειές της μετά το πόρισμα του κλιμακίου Επιθεωρητών της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, βρήκε την ευκιαρία για ένα “οφειλόμενο ποστ” όπως λέει πριν αλλάξει ο χρόνος σε εκείνους που εκτός από “την καθοριστική συμβολή τους στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων που προέκυπταν συνέχεια και χωρίς τη δυνατότητα πρόβλεψης, είχαν το νου τους να πουν και δυο κουβέντες πιο προσωπικές“.

Ένα ευχαριστώ, λοιπόν, από καρδιάς, απευθύνει η Ρένα Δούρου, γιατί όπως λέει “δεν χαλάει ποτέ τούτον τον ντουνιά ένα δημόσιο ευχαριστώ“, “για την ψυχραιμία που είναι εξίσου σημαντική με την έγκαιρη υπογραφή του εγγράφου για οικονομική ενίσχυση, για την απαρέσκεια και την αδιαφορία προς τα κίβδηλα δημοσιεύματα που είναι εξίσου σημαντική με την ανάληψη ευθύνης ακόμη κι αν η αρμοδιότητα ανήκει σε άλλον φορέα της ελληνικής δημοκρατίας, για την σωματική και ψυχική αντοχή που είναι εξίσου σημαντική με ορθές διοικητικές και πολιτικές αποφάσεις για την ανάσχεση των επιπτώσεων που μετρώνται την επόμενη“.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

“Ένα οφειλόμενο ποστ λίγο πριν αλλάξουμε χρόνο

Το τελευταίο διάστημα, όπως μπορείς κάποιος να εικάσει ήταν πολλές οι τηλεφωνικές κλήσεις απόγνωσης, τα μηνύματα αναζήτησης για ενημέρωση στο κινητό, τα αιτήματα αλληλεγγύης στο γραφείο, η συμπαράσταση στο messenger.

Επικοινωνία υπερβολική από κάθε άποψη, η οποία βοήθησε σε γρήγορες αποφάσεις, ορθή αντιμετώπιση -κι ας μην ήταν αυτός ο σκοπός- που με τη σειρά της βοήθησε πολλούς, χωρίς να γνωρίζουν ότι μπορεί να ήταν ένα τηλεφώνημα που υποδείκνυε ένα επικίνδυνο σημείο, ένα sms που πρόσφερε καθαρά ρούχα και πόσιμο νερό.

Ώρα με την ώρα και μέρα με την μέρα βρέθηκε ο χρόνος που δεν περίσσευε για να δοθούν απαντήσεις στην κριτική, για να κατευναστεί η οργή και η αγανάκτηση, για να δοθεί έμπρακτα ελπίδα στην απόγνωση , για να ειπωθούν τα ευχαριστώ σε εκείνους που συνέδραμαν καθοριστικά κι ας ήταν πέντε το ξημέρωμα, είτε επρόκειτο για τον εθελοντή από την Ελευσίνα, τον Α/ΓΕΕΘΑ, την υπάλληλο πολιτικής προστασίας, τον υποστράτηγο κ.Φλώρο, την επιχειρηματία και πολλούς άλλους.

Ολοι και όλες οι πιο πάνω, πέρα από την καθοριστική συμβολή τους στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων που προέκυπταν συνέχεια και χωρίς τη δυνατότητα πρόβλεψης, είχαν το νου τους να πουν και δυο κουβέντες πιο προσωπικές.

Για την ψυχραιμία που είναι εξίσου σημαντική με την έγκαιρη υπογραφή του εγγράφου για οικονομική ενίσχυση, για την απαρέσκεια και την αδιαφορία προς τα κίβδηλα δημοσιεύματα που είναι εξίσου σημαντική με την ανάληψη ευθύνης ακόμη κι αν η αρμοδιότητα ανήκει σε άλλον φορέα της ελληνικής δημοκρατίας, για την σωματική και ψυχική αντοχή που είναι εξίσου σημαντική με ορθές διοικητικές και πολιτικές αποφάσεις για την ανάσχεση των επιπτώσεων που μετρώνται την επόμενη.

Τους περισσότερους θαρρω τους το είπα εκείνο το ευχαριστώ και προφορικά και γραπτά. Μα δεν χαλάει ποτέ τούτον τον ντουνιά ένα δημόσιο ευχαριστώ.

Σ.Σ Ευχαριστώ πολύ πολύ Γιάννη και Γιάννα … για όλα”

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top