Είστε εδώ

Ραγδαίες εξελίξεις: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έδωσε εντολή για άμεση παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα

Μετά από αίτημα της Νότιας Αφρικής που ζήτησε έκτατα μέτρα κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΔΔΔ ανακοίνωσε την απόφαση «κόλαφο» για το Ισραήλ.

Ο Ναουάφ Σαλάμ, επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου, ανακοίνωσε πως η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα «επιδεινώθηκε περαιτέρω» από την τελευταία δικαστική απόφαση του Μαρτίου και χαρακτηρίζεται πλέον ως «καταστροφική».

«Τα προσωρινά μέτρα που ελήφθησαν δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις συνέπειες της αλλαγής της κατάστασης», τόνισε και για αυτό τον λόγο το ΔΔΔ διατάσσει τη διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα, σύμφωνα με το Retuers.

Ειδικότερα η εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου περιλαμβάνει αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Ράφα, άνοιγμα των συνόρων προς την Αίγυπτο για τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας, να δοθεί πρόσβαση σε διεθνής αποστολές.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε χθες ότι «καμία δύναμη στη Γη δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του και να κυνηγήσει τη Χαμάς στη Γάζα».

Υπενθυμίζεται ότι η νομική ομάδα της Νότιας Αφρικής ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Δικαστήριο να επιβάλει έκτακτα μέτρα, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα πρέπει να σταματήσουν για να διασφαλιστεί η επιβίωση του παλαιστινιακού λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *