Είστε εδώ

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραδεκτή σε πρώτο βαθμό από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα! Η ίδια απέρριψε την πρόταση διακανονισμού

Η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στην Θεσσαλονίκη παίρνει με τον πλέον επίσημο τρόπο τον δρόμο για την Ευρώπη, αφού η προσφυγή της στο Ευρωπαικό Δικαστήριο έγινε παραδεκτή σε πρώτο στάδιο.

Υπενθυμίζεται πως η νεαρή γυναίκα, αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τελευταίας πτώσεως για την δικαίωσή της, αφού εξάντλησε όλα τα εγχώρια ένδικα μέσα, προσέφυγε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο τον Σεπτέμβρη του περασμένου έτους. Η κίνηση αυτή της Γεωργίας Μπίκα, ήρθε ύστερα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρότεινε τον διακανονισμό ανάμεσα στην Γεωργία και την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου το θύμα να αποζημιωθεί.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, η νεαρή που υπέστη βιασμό δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να δεχτεί τον διακανονισμό. Μάλιστα, ο δικηγόρος της Νίκος Διαλυνάς, δήλωσε πως «η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης».

«Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», τόνισε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά ηθικό ζήτημα δικαίωσης της Γεωργίας.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *