Είστε εδώ
Home > the FACEBOOK PROJECT > Ρ. Δούρου: Ο Καββαδίας τάραξε τη γραμμή της ψυχής μας – Συναυλία προς τιμήν του την Κυριακή

Ρ. Δούρου: Ο Καββαδίας τάραξε τη γραμμή της ψυχής μας – Συναυλία προς τιμήν του την Κυριακή

«Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο»: Τα ταξίδια του αγαπημένου ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία ζωντανεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 19:00, από τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Αθήνας.

Τη μουσική εκδήλωση διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Αλίμου σε συνεργασία με το νεότευκτο Μουσικό Σχολείο Αθήνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών), η οποία έχει σταθεί επανειλημμένα αρωγός του έργου τους.

Συμμετέχουν το «Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού & Ξένου Δημοφιλούς Ρεπερτορίου» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, η Χορωδία Μουσική Σχολείου Αλίμου και η Χορωδία Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας.

Θα ακουστούν τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Μαρίζας Κωχ, Ξέμπαρκων, Γιάννη Νικολάου, Μιχάλη Τρανουδάκη και Γιάννη Σπανού.

Η Ρένα Δούρου, έγραψε στο Twitter της χαρακτηριστικά:

«Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων, και θα πεθάνω μια βραδιά σαν όλες τις βραδιές, χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων»

Αλλά δεν έγινε έτσι. Γιατί ο Καββαδίας τάραξε τη γραμμή της ψυχής μας.

Για την ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε: «Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στήριξε και στηρίζει τη λειτουργία των μουσικών μας σχολείων, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Σχολείο Αθήνας στην υποβαθμισμένη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και τους ενισχύουμε με περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για την αγορά μουσικών οργάνων και ηχητικού εξοπλισμού.

»Θεωρώ λοιπόν ότι η πρωτοβουλία που πήραμε για τη στήριξη της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια θαυμάσια και ξεχωριστή μουσική βραδιά, γιατί τα παιδιά έχουν το δικό τους μοναδικό τρόπο να προσεγγίζουν την Τέχνη και τους μεγάλους δημιουργούς.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου και ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Για τη διάθεση των δελτίων εισόδου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται το www.mousalim.gr ή να καλούν στο 210 99 63 561 (Μουσικό Σχολείο Αλίμου) & 213 2063541 (Περιφέρεια Αττικής).

Leave a Reply

Top