Είστε εδώ

“Ξεθολώνει τα τζάμια” … η Ρένα Δούρου: “Μόνο προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής διασφαλίζει κάθαρση και όχι συγκάλυψη”

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική συνέντευξη χθες ήταν κρυστάλλινα σαφής. Στοχεύουμε σε μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής που μεταξύ των γενικών σκοπών της θα έχει και τους ειδικούς όπως την κάθαρση του σκανδάλου των υποκλοπών και την απόδοση δικαιοσύνης στην τραγωδία των Τεμπών. Διαφορετικά θα έχουμε συγκάλυψη. Αυτά παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μιλώντας σήμερα στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα στο Κανάλι 1 90.4 στην εκπομπή “Πειραιάς 24”.

Η τοποθέτηση του κυρίου Πρωθυπουργού περί δήθεν εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών από τους γονείς των θυμάτων, είναι πολιτικά και ηθικά λαθεμένη. Είναι αδικαιολόγητη. Και αδιανόητη”. “Η δε προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να τη διορθώσει, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους, που στο τέλος του μήνα κάνουν απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Συνολικά η όλη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών, η προσπάθεια από την αρχή να πείσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τους πολίτες ότι η τραγωδία οφείλεται αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος, ή ότι λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, ενώ είχαν αγνοήσει τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, εκφράζουν το ίδιο πράγμα. Την τεράστια απόσταση που χωρίζει αυτή την κυβέρνηση από την κοινωνία. Την τεράστια απόσταση που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση από την ανάληψη της ευθύνης”.

Ανάγκη να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ευκαιρία της απλής αναλογικής

Το κρίσιμο, αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις είναι η ανάγκη να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ευκαιρία της απλής αναλογικής. Και όχι να την εκμεταλλευθούμε. Οφείλουμε στο λαό μας και όχι σε ένα κόμμα, να τιμήσουμε την ανόθευτη βούληση του λαού μας όπως ακριβώς αυτή εκφραστεί. Κι έχουμε μοναδική ίσως ευκαιρία να σχηματίσουμε μετά την Κυριακή, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τιμήσουμε πραγματικά την απλή αναλογική. Να την αντιμετωπίσουμε ως εργαλείο για να γυρίσει σελίδα ο τόπος και όχι για να αυξήσουμε τις έδρες μας στη Βουλή”.

Αν πράγματι ο δρόμος μπροστά στη ΝΔ ήταν όπως θέλει να τον παρουσιάζει ο κ. Πρωθυπουργός, χωρίς εμπόδια τότε γιατί για παράδειγμα, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, έσπευσε να ανακοινώσει σειρά προεκλογικών παροχών όπως τα ψίχουλα στους νέους, για την εξαγορά με 150 ευρώ της ψήφου τους; Τι φοβάται; Γιατί φοβάται; Αν η διαφορά είναι πράγματι τόσο μεγάλη και ασφαλής, ποιος ο λόγος να καταφεύγει σε μαυρογιαλουρισμούς δεκαετίας του 50; Μήπως γιατί τίποτε δεν έχει κλειδώσει;”

Η ΝΔ θεωρεί σπατάλη τα χρήματα για την υγεία και την παιδεία

Η δική μας προσέγγιση ήταν και είναι ακριβώς στον αντίποδα της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Θεωρούμε την υγεία κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουμε πρόσβαση όλοι. Το αποδείξαμε την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και της Διοίκησής μας στην Περιφέρεια Αττικής”.

Με το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμά μας, στοχεύουμε σε αύξηση των δαπανών για Υγεία στο 7% του ΑΕΠ αλλά και για την Παιδεία στο 5%. Και δεν μιλάμε για τίποτε επαναστατικούς στόχους. Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τα αυτονόητα για να γίνει η χώρα μας ευρωπαϊκή χώρα”.

Θα κάνουμε ανακατανομή των πόρων εντός του προϋπολογισμού με βάση τις προτεραιότητες του προγράμματός μας. Γιατί αυτό που αποκρύπτει η ΝΔ είναι ότι εκείνο που μετράει είναι οι πολιτικές επιλογές. Η ΝΔ θεωρεί σπατάλη τα χρήματα για την υγεία και την παιδεία. Τα βλέπει ως κόστη”.

Η δεξιά κυβέρνηση και η δεξιά διοίκηση της Περιφέρειας αδιαφόρησαν επί 4 χρόνια για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας

Τα προβλήματα των δήμων της Δυτικής Αθήνας μπορεί να μην είναι παντού τα ίδια, αφορούν όπως στην έλλειψη βασικών υποδομών. Από το οδικό δίκτυο που είναι προβληματικό και την ανάγκη σύνδεσης με το Μετρό ως τις ελλείψεις στις δομές υγείας, του πολιτισμού, την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Αλλά και τη γενικευμένη ανασφάλεια των πολιτών εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων και της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής – επισκέφθηκα πρόσφατα εκείνα στο Αιγάλεω και το Περιστέρι”.

Μιλάμε για προβλήματα που οι επαγγελματίες της εξουσίας θα έπρεπε να είχαν λύσει εδώ και δεκαετίες και για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση επί 4 χρόνια αδιαφόρησε. Και τα επιδείνωσε. Εμείς έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία για διαφορετικές πολιτικές. Το δείξαμε ήδη. Και μάλιστα εις διπλούν. Το έδειξε η κυβέρνηση Τσίπρα την περίοδο 15 – 19. Το δείξαμε κι εμείς ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με 125 έργα μόνο στους δήμους της Δυτικής Αθήνας. Και μάλιστα σε εποχές μνημονιακές. Τώρα η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα μπορέσει, για πρώτη φορά, εφαρμόσει το πρόγραμμά της για δικαιοσύνη παντού”.

Κανένα Δελτίο Τύπου του κ. Περιφερειάρχη δεν μπορεί να κρύψει ότι το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου έχει βαλτώσει εδώ και 4 χρόνια

Κανένα δελτίο τύπου του κ. Περιφερειάρχη δεν μπορεί να κουκουλώσει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι καμία προεκλογικού περιεχομένου ένεση δεν μπορεί να κρύψει ότι το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου έχει βαλτώσει εδώ και 4 χρόνια. Συγκεκριμένα η Α΄ Φάση των έργων ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από 8 καταχρηστικές παρατάσεις που έχει δώσει η Διοίκησή του. Τα μπάζα σχηματίζουν βουνό στην παραλία με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησής του, η δε Β΄ Φάση δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί. Μια επιτόπου βόλτα των ακροατών μας μπορεί να πείσει για του λόγου το αληθές”.

Ξεχνά ο κ Περιφερειάρχης ότι παρέλαβε την Περιφέρεια με 303 εκατομμύρια ταμειακά διαθέσιμα; Ξεχνά τις απευθείας αναθέσεις και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς ύψους 500 εκατομμυρίων; Ξεχνά τις 18 διαλύσεις των έργων που έχουν γίνει επί θητείας του; Αν αυτός ξεχνά το ίδιο δεν ισχύει για τους πολίτες. Και είναι σίγουρο ότι τον Οκτώβριο στις περιφερειακές εκλογές η Αττική θα αποκτήσει την προοδευτική διοίκηση που αξίζει στους πολίτες της”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *