Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ξεφωνίζει” Μητσοτάκη-κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το “δωράκι” των €21 εκ. το ’20 στους καναλάρχες: Διευκολύνσεις σε μερικούς από τους πιο πλούσιους Έλληνες, λουκέτο, φτώχεια και ανεργία για 2 εκ.εργαζόμενους

“Ξεφωνίζει” Μητσοτάκη-κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το “δωράκι” των €21 εκ. το ’20 στους καναλάρχες: Διευκολύνσεις σε μερικούς από τους πιο πλούσιους Έλληνες, λουκέτο, φτώχεια και ανεργία για 2 εκ.εργαζόμενους

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τελευταίο “δώρο” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την απαλλαγή των καναλαρχών από την πληρωμή του τιμήματος για τις άδειες για το 2020, με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει συνολικά για το τρέχον έτος έσοδα 21 εκ. ευρώ συνολικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ώρα που “το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη διευκολύνει κάποιους από τους πιο πλούσιους Έλληνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που έναν μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν με δειλά, ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα το φάσμα της φτώχειας του λουκέτου και της ανεργίας”

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά τα 11. εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση μοιράζει με αδιαφάνεια και επιλεκτικά στον Τύπο, με σημερινή της απόφαση παραπέμπει για το 2021 τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει να καταβάλλει κάθε κανάλι για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή 21 εκατ. ευρώ συνολικά.

Και αυτά μετά τις προκλητικές αποφάσεις για τους κλινικάρχες και τους εργολάβους παραχωρησιούχους των διοδίων στις εθνικές οδούς.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διευκολύνει κάποιους από τους πιο πλούσιους Έλληνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που έναν μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν με δειλά, ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα το φάσμα της φτώχειας του λουκέτου και της ανεργίας.

Πρόκειται για πράξη ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, που επιβεβαιώνει ότι η έκκληση του κ. Μητσοτάκη για απόδοση του 50% των αποδοχών των βουλευτών για να μαζευτούν περίπου 300.000 ευρώ για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιτομή του φαρισαϊσμού.

Leave a Reply

14 − 2 =

Top