Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ξεφωνητό” κι απ΄το Μαξίμου στον Μητσοτάκη για τα “ρεζιλίκια” με τους καλλιτέχνες! “Δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες” – Απολογητική επιστολή Μητσοτάκη στον Φ.Δεληβοριά

“Ξεφωνητό” κι απ΄το Μαξίμου στον Μητσοτάκη για τα “ρεζιλίκια” με τους καλλιτέχνες! “Δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες” – Απολογητική επιστολή Μητσοτάκη στον Φ.Δεληβοριά

Δεν έμεινε ασχολιαστη από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού η νέα απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει μια κοινωνικη ομάδα ως “γλάστρα” στον προεκλογικό του αγωνα. Μετα τους πωλήτες του περιοδικού των αστέγων “Σχεδία” οι “φωστηρες” του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν την φαεινή ιδέα να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν, ως προεκλογικό σποτάκι, ένα βίντεο με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη καλλιτεχνικών ενώσεων για την ΕΥΕΔ. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να πέφτουν οι “καρπαζιές” σύννεφο από όλες τις πλευρές. Καλλιτέχνες, πολιτικό κόσμο, διαδικτυο!

«Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι λαοφιλής, δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους για ένα προεκλογικό σποτ», ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγες του Μαξίμου και συμπλήρωναν:

«Το χειρότερο όμως, είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση έχει δώσει μάχη για τη διαλεύκανση του διαχρονικού σκανδάλου της ΑΕΠΙ, το οποίο οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν να γιγαντωθεί, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει για άλλη μία φορά την ταύτισή του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ζητώντας οι επιχειρηματίες αντί να τηρήσουν το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, να καταβάλλουν απλά “ένα συμβολικό ποσό για το ελληνικό τραγούδι”».

Επιστολή Μητσοτακη στο Σωματείο ΑΣΜΑ 450+

Επιστολή στο σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ και πρόεδρο του ΕΥΕΔ (του νέου κοινού σωματείου των δημιουργών), Φοίβο Δεληβοριά, έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι πρόκειται περί λεκτικής παρεξήγησης, η οποία οδήγησε στην αντίδραση των τραγουδοποιών για τη διαχείριση της συνάντησης τους με τον πρόεδρο της ΝΔ για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από την κακή διαχείριση που είχε γίνει από την ΑΕΠΙ και το σκάνδαλο του 2017.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης εξηγεί πως όταν έκανε έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική για συμβολικό τίμημα στους δημιουργούς, το οποίο και παρεξήγησαν, το ονόμασε συμβολικό σε σχέση με τα έσοδα που αποκομίζουν αξιοποιώντας το πνευματικό τους έργο, δηλαδή συμβολικό σε σχέση με το τζίρο των επιχειρηματιών.

Αυτό που τους τόνισε επίσης την Τετάρτη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης και επαναλαμβάνει στην επιστολή του σήμερα, είναι ότι στόχος του είναι να στηρίξει το ελληνικό τραγούδι και κυρίως τους λιγότερο γνωστούς δημιουργούς που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά τους δικαιώματα και όχι από ζωντανές εμφανίσεις. (Πηγή: news247.gr )

Leave a Reply

Top