Είστε εδώ

“Βούκινο”! POLITICO για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και την Εξεταστική: “Ελληνική μαγεία … Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίζονται”

Συνεχίζονται τα ειρωνικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα από τα διεθνή Μέσα, που πλέον μας έχουν κάνει “βούκινο” στη διεθνή κοινή γνώμη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τον τρόπο που προσπαθεί η κυβέρνηση να το “κουκουλώσει’ στην Εξεταστική.

Νέο “χαστούκι” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και το «επιτελικό κράτος» του Μαξίμου από το Politico και την Τετάρτη και την στήλη του «Εγχειρίδιο των Βρυξελλών», για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Τα ελληνικά τεκμήρια εξαφανίζονται» τιτλοφορείται η αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις, με υπότιτλο «Χάθηκαν χωρίς ίχνος».

«Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ κατέστρεψαν τα αρχεία που περιελάμβαναν τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και σήμερα ηγέτη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής», γράφει το Politico για τις αποκαλύψεις βόμβα χτες. Σημειώνεται ότι ο κ. Ράμμος συνεχίζει την κατάθεσή του σήμερα.

Το Politico υπενθυμίζει ότι στις 29 Ιουλίου ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Λίγες ημέρες μετά, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων παραιτήθηκαν, μετά τις πληροφορίες ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Η κυβέρνηση είπε ότι η παρακολούθηση ήταν λάθος αλλά νόμιμη, ενώ η προσπάθεια παγίδευσης με το Predator την ίδια περίοδο ήταν σύμπτωση.

Ο Ράμμος ωστόσο κατέθεσε στη Βουλή ότι ο Κοντολέων διέταξε την καταστροφή των στοιχείων της παρακολούθησης, την ίδια ημέρα που ο Ανδρουλάκης διαμαρτυρήθηκε για την παρακολούθησης. «Από επιβεβαιώνει πολλά δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες που υποδείκνυαν ότι τα αρχεία παρακολούθησης τόσο του Ανδρουλάκη όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επίσης έτυχε να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ και με το Predator, είχαν καταστραφεί» γράφει το Politico.

Τονίζει ότι ο Ράμμος στη Βουλή κατέθεσε επίσης ότι ο διάδοχος του Π. Κοντολέοντα στην ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης προσπαθούσε να αποφύγει την αποκάλυψη στοιχείων και υπήρχε άρνηση συνεργασίας, παρότι η ΕΥΠ δεν μπορούσε να επικαλεστεί το απόρρητο.

«Δεν αποκάλυψε τίποτα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά για τον κ. Δεμίρη, που «υιοθετώντας την γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είπε στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν θα παρουσιάσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Σύμφωνα με παρόντες στην εξέταση, ο Δεμίρης παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που προΐσταται της ΕΥΠ, μπορεί να άρει το απόρρητο» για αυτά τα στοιχεία.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.