Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβα” κορονοϊού σε εργοστάσιου τροφίμων στην Χαλκιδική – 50 από τους 300 εργαζόμενους θετικοί …

“Βόμβα” κορονοϊού σε εργοστάσιου τροφίμων στην Χαλκιδική – 50 από τους 300 εργαζόμενους θετικοί …

Σε μεγάλο εργοστάσιο τροφίμων στη Χαλκιδική βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 50 από τους 300 εργαζομένους, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του OPEN TV. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς με κύκλο εξαγωγών. «Είναι όλοι σε καραντίνα, έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα» δήλωσε στο OPEN ΤV, η νομική σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Λιολιοπούλου.

Αρχικά βρέθηκαν δύο γυναίκες υπάλληλοι θετικοί με καταγωγή από την Αλβανία, όταν επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην πατρίδα τους.. ( ΣΣ: Αν η ιχνηλάτηση καταδείξει οτι η διασπορα προέρχεται από αυτές τις δυο εργαζόμενες είναι τεράστια η ευθυνη του κυβερνητικού μηχανισμού για τον πλημμελή έλεγχο στα σύνορα. )

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν, όταν δύο εκ των εργατριών του εργοστασίου που κατάγονται από τον Αλβανία, επέστρεψαν στη Χαλκιδική, από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εμφάνισαν συμπτώματα, πήγαν στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου, υποβλήθηκαν σε τεστ και ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Αμέσως σταμάτησε κάθε γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο, η ιδιοκτησία έδωσε εντολή διενέργειας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με – έξοδά της – καθώς επίσης και στις οικογένειές τους. Έτσι, προέκυψαν 50 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά, και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι του εργοστασίου.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του εργοστασίου
Η νομική σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πως όλοι οι θετικοί εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους, «έχουν εξεταστεί και οι συγγενείς. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, έχουν γίνει όλες οι απολυμάνσεις. Στα 300 άτομα είναι μόνο οι 50. Πήγαμε σε ιδιωτική εταιρεία για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

2 + 6 =

Top