Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Βόμβα” από Πρώην Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και επιτελικό στέλεχος του Κώστα Καραμανλή: Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ο ίδιος την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα; (vid)

“Βόμβα” από Πρώην Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και επιτελικό στέλεχος του Κώστα Καραμανλή: Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ο ίδιος την ευθύνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα; (vid)

Κατεδαφίζει ο Νίκος Καραχάλιος τον καμβά ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ  και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, που επιχειρεί να “φιλοτεχνήσει” το χαλκείο του Μαξίμου με τσ πρόθυμα δημοσιογραφικά του όργανα, για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση με καταγγελίες παιδεραστίας που έσκασε στην αυλή της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Καραχάλιος απαντώντας σε ερωτήσεις στην εκπομπή του Νίκου Σαχίνη στον ρ/σ «Αθήνα 9,84». σχετικά με τις αρμοδιότητες που ανέλαβε ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 αναρωτήθηκε γιατί διάλεξε αυτές της ΕΥΠ και των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.


(Φωτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος,για να αποχαιρετήσει περίπου 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που προέρχονται από camp σε νησιά και αναχώρησαν με προορισμό την Γερμανία ΤΟ Μ.Σάββατο 18 Απριλίου 2020.Στο αεροδρόμιο μαζί με τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ)

Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το ελληνικό κράτος ποιος ήταν ο λόγος που διάλεξε αυτές τις δύο ρωτάει ο κ. Καραχάλιος και συμπληρώνει ότι εάν ο λόγος ήταν ο έλεγχος της πληροφορίας και των ασυνόδευτων τότε η ευθύνη του είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα.

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραχάλιος αναφέρει συγκεκριμένα: «αυτή την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά την πήρε απευθείας ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του. Ξέρετε ποιές είναι οι δύο αρμοδιότητες που έχει ο κ. Μητσοτάκης απευθείας από τις εκατοντάδες που έχει η κυβέρνηση; Την ΕΥΠ που και εδώ τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας και την υπόθεση των μεταναστών. Έφτιαξε ειδική γραμματεία κάτω από τον κ. Σκέρτζο που είναι το δεξί του χέρι και έβαλε την κυρία Ειρήνη Αγαπιδάκη, φίλη Δοξιάδη και Λιγνάδη να είναι υπεύθυνη».

Γιατί ποινικοποιούνται οι φιλίες τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Οι δομές αυτές φέρεται ότι πέρνανε τα παιδιά τα πηγαίναν στο θέατρο, για να τους κάνει μαθήματα θεατρικής παιδείας κατά παρέκκλιση ο κ. Λιγνάδης» τονίζει ο τέως σύμβουλος του κ. Καραμανλή.

Άρα κατά τη γνώμη σας αφού δεν ποινικοποιούνται οι φιλίες, υπάρχει κύκλωμα, αυτό λέτε, επιμένει ο δημοσιογράφος.

Και ο κ. Καραχάλιος απαντάει: «Εγώ βάζω το ερώτημα αν πρέπει να εξεταστεί, αλλά επειδή με ρωτήσατε για την ευθύνη, σαφέστατα έχει την πολιτική ευθύνη. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας, το ζήτημα των επενδύσεων. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Κώστας Καραμανλής, το ζήτημα ευρύτερα του Πολιτισμού, γιατί τότε είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, νομίζω το είχε κάνει ο Λ. Παπαδήμος, γιατί η προτεραιότητα ήταν τότε το θέμα του Μνημονίου και των δημοσίων εξόδων.  Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει την ΕΥΠ δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς; Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει τα ασυνόδευτα; Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το ελληνικό κράτος αυτές ήταν οι προτεραιότητες; Εχουμε έλεγχο της πληροφορίας και έλεγχο των ασυνόδευτων; Αν λοιπόν αυτός ήθελε να έχει έλεγχο των ασυνόδευτων η πολιτική του ευθύνη είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα. Εγώ αυτό λέω».

Καταλαβαίνει πλέον κανείς ότι η υπόθεση Λιγνάδη δημιουργεί επιπλέον πολλά ερωτηματικά τα οποία ζητούν άμεσες απαντήσεις.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

2 + four =

Top