Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τρολ” του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Τζέφρι Πάιατ υπονομεύει το δρόμο του Κυριάκου προς την εξουσία

“Τρολ” του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Τζέφρι Πάιατ υπονομεύει το δρόμο του Κυριάκου προς την εξουσία

Τι άλλο θα σκεφτούν εκεί στα υπόγεια του Μαξίμου που έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν ένα τρολ με το όνομα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και να τον βάζουν να λέει πράγματα που υπονομεύουν το σίγουρο δρόμο του σωτήρα Κυριάκου προς την εξουσία.

Στα σοβαρά τώρα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ “άδειασε” μεγαλοπρεπώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αφήγημά του ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις, όταν με τοποθέτησή του στο Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο είπε το ακριβώς αντίθετο!

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει και στο tweet που ανέβασε ο Αμερικανός πρέσβης διαφωνεί με όλους εκείνους (Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Στουρνάρας, ΣΕΒ, Μιράντα Ξαφά και λοιποί συνήθεις ύποπτοι) που διαδίδουν σε Έλλαδα και εξωτερικό ότι δεν πρέπει τώρα να προχωρήσουν επενδυτές σε επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά ότι πρέπει να περιμένουν πρώτα τη διενέργεια εκλογών και ενδεχομένως μία άλλη κυβέρνηση, η οποία κατά αυτούς θα είναι πιο φιλική από τη σημερινή στις επενδύσεις.

Όπως κατηγορηματικά γράφει στην ανάρτησή του ο Τζέφρι Πάιατ τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για όποιον θέλει να επενδύσει στη χώρα μας και υπάρχουν σπουδαία πρότζεκτς ιδιωτικοποιήσεων στα οποία κάποιος μπορεί να πάρει μέρος, ενώ φέρνει ως παραδείγματα το Ελληνικό, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, τον αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB, κ.ά.“Η Ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σπουδαία δουλειά”

Στη δέσμευση της χώρας του για περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο Συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Τόνισε κατ’επανάληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί περιφερειακό πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ρόλος που μπορεί να αναδειχθεί περισσότερο, όπως είπε.

Ο κ. Πάιατ έδωσε έμφαση στη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην τελευταία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τα πολύ θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν, επισημαίνοντας την αμερικανική δέσμευση για υποστήριξη της Ελλάδας στη φάση αυτή της οικονομικής ανάκαμψης. Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που ακολούθησαν, όπως μεταξύ άλλων στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικάνο υπουργό Γ. Ρος, όπου υποδέχθηκε ορισμένα πολύ υψηλόβαθμα αμερικανικά διευθυντικά στελέχη για να συζητήσουν για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα. Επίσης στη συνάντηση του υπουργού Νίκου Παππά με αμερικανικές εταιρίες τεχνολογίας που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.

Ο Αμερικάνος πρέσβης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον και σε επενδυτικούς πυλώνες όπως ενεργειακά, επενδύσεις, εμπορικές σχέσεις, τουρισμός, τομέας της οικονομίας, τεχνολογία, εμπόριο, μεταφορές κλπ.

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

5 − 4 =

Top