Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τραβάει το αυτί” σε VMRO και ΝΔ ο πρόεδρος του ΕΛΚ για τη Συμφωνία των Πρεσπών! “Παραμένω απογοητευμένος από τη στάση της αντιπολίτευσης…”

“Τραβάει το αυτί” σε VMRO και ΝΔ ο πρόεδρος του ΕΛΚ για τη Συμφωνία των Πρεσπών! “Παραμένω απογοητευμένος από τη στάση της αντιπολίτευσης…”

Τη στάση της εθνικιστικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ με «φόντο» τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πεισματική άρνησή της να στηρίξει την ένταξη της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ.

Το νέο εσωτερικό «άδειασμα» στο ακροδεξιό VMRO-DPMNE, το οποίο αποτελεί μέλος του ΕΛΚ, όπως άλλωστε και η ΝΔ, δείχνει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι τα δύο κόμματα είναι πλήρως απομονωμένα ακόμη και εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Άλλωστε, όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν δείξει τη στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τη ΝΔ και το VMRO-DPMNE να αποτελούν πλέον τα «μαύρα πρόβατα».

«Μια σημαντική απόφαση εκκρεμεί για το μέλλον της ΠΓΔΜ και ολόκληρης της περιοχής στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Εξακολουθώ να είμαι απογοητευμένος από τον ρόλο της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα, η εποικοδομητική συνεργασία πρέπει να υπερισχύει του μποϊκοτάζ. Ο διάλογος μεταξύ αυτών που είναι στην εξουσία της ΠΓΔΜ και της αντιπολίτευσης είναι απαραίτητος καθώς αυτό αποτελεί σημαντικό μέρος μιας δημοκρατίας που ανθεί», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΚ στο twitter.

Πηγή: altsantiri.gr

Leave a Reply

Top