Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Τους έχω βαρεθεί” ακουγόταν από τα μεγάφωνα στο συλλαλητήριο των καλλιτεχνών στο Σύνταγμα – (vid+photos)

“Τους έχω βαρεθεί” ακουγόταν από τα μεγάφωνα στο συλλαλητήριο των καλλιτεχνών στο Σύνταγμα – (vid+photos)

Το τραγούδι “τους έχω βαρεθεί” του Θάνου Μικρούτσικου, με την φωνή της Μαρίας Δημητριάδη “έντυσε” την μεγάλη συγκέντρωση των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι τους. Ανάμεσά τους ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Γιώργος Κιμούλης, η Γιώτα Νέγκα, αλλά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι”. Με αυτή τη φράση του Μπρεχτ, οι καλλιτέχνες στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή ζητώντας να ακουστούν οι φωνές τους και να ενισχυθεί ο κλάδος τους που πλήττεται βίαια. “Οι καλλιτέχνες συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις από την αρχή της πανδημίας, για να αναπτερώσουμε το ηθικό της κοινωνίας. Μείναμε σπίτι αλλά δεν μείναμε σιωπηλοί”, είπαν οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών.

“Εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας στο δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ενώσαμε τις φωνές μας με τις διεκδικήσεις τους για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας, που μας αφορά όλους. Πρωτοστατήσαμε συντονισμένα με χιλιάδες συναδέλφους, ώστε σε συνθήκες που η μια ΠΝΠ μετά την άλλη οδηγούσε σε χιλιάδες απολύσεις, να διεκδικήσουμε δεδουλευμένα από μεγάλες παραγωγές”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι καλλιτέχνες.

“Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι του χώρου αδυνατούμε να επιβιώσουμε” ανέφεραν. “Ωστόσο, η Κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να μιλήσει ακόμα και τηλεφωνικά στους εκπροσώπους μας και προχωρά σε προπαγανδιστικού τύπου εξαγγελίες που μιλούν για δήθεν επίλυση των προβλημάτων μας”.

Το κάλεσμα απηύθυνε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τα Σωματεία Ελλήνων Ηθοποιών, Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα και Τραγουδιστών προς όλους τους χώρους των καλλιτεχνών-δημιουργών, τους εικαστικούς, τους λογοτέχνες, τους χορευτές και χορογράφους, τους τεχνικούς και όλα τα σωματεία και τους φορείς της τέχνης και του πολιτισμού.

Με πληροφορίες από την Αυγή

One thought on ““Τους έχω βαρεθεί” ακουγόταν από τα μεγάφωνα στο συλλαλητήριο των καλλιτεχνών στο Σύνταγμα – (vid+photos)

Leave a Reply

five × 2 =

Top