Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Τι είστε το τσιράκι της κυβέρνησης;” – Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου στο Κολωνάκι για το “να περπατάτε αντί να μπαίνετε στα ΜΜΜ” και τη Θεία Κοινωνία που “δεν κολλάει” (vid)

“Τι είστε το τσιράκι της κυβέρνησης;” – Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου στο Κολωνάκι για το “να περπατάτε αντί να μπαίνετε στα ΜΜΜ” και τη Θεία Κοινωνία που “δεν κολλάει” (vid)

Παρέμβαση στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου στο Κολωνάκι πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει από την αρχή της πανδημίας η λοιμωξιολόγος για το ότι δήθεν δεν κολλάει ο κορονοϊός με τη Θεία Κοινωνία αλλά και τις πιο πρόσφατες δηλώσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η καθηγήτρια παθολογίας λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει πριν από περίπου ένα μήνα, με αφορμή τις ντροπιαστικές εικόνες από τα μέσα μεταφοράς όπου οι επιβάτες στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες, αδυνατώντας φυσικά να τηρήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις ότι “πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή”, μετακυλίοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταφορών Κ.Αχ.Καραμανλή στον απλό κόσμο που θέλει να πάει στη δουλειά του.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο της παρέμβασης του Ρουβίκωνα, όπου τα μέλη του ρωτούν την κ.Γιαμαρέλλου αν η ίδια πηγαίνει στο ιατρείο της από το “Υγεία” με τα πόδια και αν είναι “τσιράκι” της κυβέρνησης για να λέει αυτά τα πράγματα για τα μέσα μεταφοράς, αναφέρεται ότι “Η κυριά Γιαμαρέλλου και κάθε κυρία Γιαμαρέλλου εκεί έξω καλά θα κάνει να σκέφτεται πριν μιλήσει. Δε νοείται από τη μία να αίρει κάθε επιστημονική έρευνα και απόδειξη περιμένοντας κάποιο θαύμα να μας σώσει, θέτοντας τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κίνδυνο και από την άλλη να «αστειεύεται» ότι μόνο εμείς πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες για να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε τους/τις δίπλα μας. Δε νοείται να δέρνουν κόσμο σε πλατείες αλλά να τον προτρέπουν να πάει στις εκκλησίες. Αυτό το θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνηση και όλοι της οι εκπρόσωποι, είτε είναι «επιστήμονες», είτε είναι δημοσιογράφοι να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για τα σημερινά δρώμενα αλλά και για όσα έπονται”.

“H ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας» Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ. Όταν βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη η κυρία Γιαμαρέλλου με τρομακτική ψυχραιμία είχε δηλώσει πως «δεν έγινε τίποτα με ένα κρούσμα». Όταν όμως τα κρούσματα αυξάνονταν εκθετικά, η αισιοδοξία έγινε πιο «συγκρατημένη». Κι όσο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ωρυόταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για αποστάσεις, απαγορεύσεις μετακινήσεων και καραντίνα σε όλο τον κόσμο, η κυρία Γιαμαρέλλου αποφάσισε να ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη και να αρχίσει τα «πάτερ ημών» θέτοντας σε κίνδυνο όλη την κοινωνία και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, τις οποίες εμείς καλούμασταν με τον εγκλεισμό μας στο σπίτι μας να προστατεύσουμε. Τα σημεία και τέρατα που έχουν ειπωθεί από την εν λόγω «επιστήμονα», με θεσμοθετημένη θέση στην ομάδα εργασίας του Κικίλια «για την επιχειρησιακή ετοιμότητα» σε ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως ότι ο HIV κολλάει με το σάλιο (βάζοντας το λιθαράκι της στη διαιώνιση του στίγματος των οροθετικών ατόμων), κάτι το οποίο δεν ισχύει, ή ότι «η έννοια του Μυστηρίου (Θεία Ευχαριστία) είναι πάνω από την επιστήμη και την επηρεάζει», μας βάζουν σε σκέψεις κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους «επιστήμονες» που έχουν αναλάβει την προστασία μας” αναφέρεται ακόμα.

Ολόκληρο το κείμενο στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα

One thought on ““Τι είστε το τσιράκι της κυβέρνησης;” – Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου στο Κολωνάκι για το “να περπατάτε αντί να μπαίνετε στα ΜΜΜ” και τη Θεία Κοινωνία που “δεν κολλάει” (vid)

  1. Σιγά μην είναι χριστιανή, είναι της θρησκείας της κονόμας.
    Σιγά μην είναι γιατρός, μαγγανείες κάνει, σκιτζής. Καιροσκόπος. Απατεώνας είναι.

Leave a Reply

3 × two =

Top