Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Στριμώχνει” την κυβέρνηση ευρωβουλευτής των Πρασίνων: Καλείται μαζί με Επιτρόπους στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για νεκρό πρόσφυγα στον Έβρο

“Στριμώχνει” την κυβέρνηση ευρωβουλευτής των Πρασίνων: Καλείται μαζί με Επιτρόπους στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες για νεκρό πρόσφυγα στον Έβρο

Στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) της Ευρωβουλής καλούνται, με πρωτοβουλία της Τινέκε Στρικ των Πρασίνων, να δώσουν εξηγήσεις μέλη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και οι αρμόδιοι Επίτροποι, αυτοί της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων, για τις καταγγελίες για το θάνατο πρόσφυγα στα σύνορα του Έβρου το Μάρτιο.

Η Τινέκε Στρικ είχε καταθέσει ερώτηση, την οποία είχαν υπογράψει περισσότερα από 100 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, από το Μάιο καλώντας την Κομισιόν να ερευνήσει άμεσα τις καταγγελίες για πυροβολισμους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τονίζοντας ότι “δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι τέτοια ευρήματα απλώς αγνοούνται από τις αρμόδιες αρχές”.

Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουλίου και οι αρμόδιοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα έφερε στο φως η έρευνα των Lighthouse Reports, Bellingcat, Forensic Architecture και άλλων μέσων (πηγή).

«Κατόπιν αιτήματός μου, ο Έλληνας υπουργός και οι αρμόδιοι Επίτροποι της Ε.Ε. θα εμφανιστούν στην επιτροπή LIBE στις 6 Ιουλίου για να δώσουν εξηγήσεις για το θανατηφόρο πυροβολισμό στα ελληνικά σύνορα. Πρέπει να σηκώσουμε κάθε πέτρα, η θανατηφόρα βία κατά προσφύγων δεν μπορεί να είναι αποδεκτή στην Ευρώπη», ανέφερε σε ανάρτησή της η Τίνεκε Στρικ.

με πλπηροφορίες από documentonews.gr

Leave a Reply

8 − four =

Top