Είστε εδώ

“Σταύρωσε” τον Καραμανλή για το ρουσφέτι του σταθμάρχη στα Τέμπη, ο Μάκης Βορίδης!

Τα αθόρυβα “μαχαιρώματα” στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης καλά κρατούν, με το “μάτι” των πιο οξυδερκών στην επόμενη μέρα και στην “μάχη” επικράτησης.

Τον Κώστα Καραμανλή “δίνει στεγνά” ο Μάκης Βορίδης με απάντηση στις 20/4 σε Ερώτηση και ΑΚΕ 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία του Βασίλη Κόκκαλη- αναφορικά με τη μετάταξη του σταθμάρχη που έχει ξεκάθαρες ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει πως το ηλικιακό όριο τοποθέτησης δεν ήταν καν τα 42 έτη, αλλά τα 28, καθώς ήταν εν ισχύ η υπουργική απόφαση του 2006 που περιλάμβανε τη σχετική πρόβλεψη.

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο επανακαθορισμός του ανώτατου ορίου ηλικίας διορισμού για τους προαναφερόμενους κλάδους του προσωπικού του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων και για τον κλάδο ΔΕ Σταθμαρχών, από το 28ο έτος στο 42ο, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εν λόγω υπαλλήλου και σε κάθε περίπτωση το 48ο έτος ηλικίας ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού δεν προέκυπτε από τις κείμενες διατάξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απάντηση του Μ. Βορίδη, ο οποίος επιθυμεί να πετάξει την καυτή πατάτα από τα χέρια του, παραπέμποντας για περαιτέρω απαντήσεις στο υπουργείο Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως και στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών, αποδείχτηκε πως όντως ο σταθμάρχης ήταν «καραμπινάτο» κυβερνητικό ρουσφέτι.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται με βάση το πόρισμα, το οποίο με κατηγορηματικό τρόπο αναφέρει πως «το τριμελές όργανο αξιολόγησης της αίτησης μετάταξης του σταθμάρχη όφειλε να την απορρίψει λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας, και να μην παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, είχε καταλυτικό ρόλο σε αυτό, αφού ο ίδιος (μετά την αίτηση του 58χρονου σταθμάρχη τον Απρίλιο του περασμένου έτους) με την υπ’ αριθμόν 157192/20-05-2022 απόφασή του (και ειδικότερα με το άρθρο 33 αυτής) προέβλεψε ότι ο υπό μετάταξη υπάλληλος πρέπει να κατέχει τα απαιτούμενα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για τη θέση στην οποία μετατάσσεται, εκτός της ηλικίας.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *