Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Στ’αρχίδια μας αν εισαι γκαστρωμένη, θα σας ρίξουμε στη θάλασσα”: Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Θέρμης με κατοίκους να εμποδίζουν βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες να προσεγγίσει το λιμάνι (vid)

“Στ’αρχίδια μας αν εισαι γκαστρωμένη, θα σας ρίξουμε στη θάλασσα”: Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Θέρμης με κατοίκους να εμποδίζουν βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες να προσεγγίσει το λιμάνι (vid)

Σοκ προκαλεί βίντεο που κυκλοφορείκαι στα social media με ομάδα κατοίκων της Μυτιλήνης που έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Θέρμης να βρίζουν χυδαία πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε ακυβέρνητη βάρκα.

“Στα αρχίδια μας που είσαι γκαστρωμένη,εμείς σε γαμήσαμε;”, “Τα σύνορα έκλεισαν, γιατί ήρθατε;… Πίσω στην Τουρκία…”, “να μπούμε σε μία βάρκα να τους τραβήξουμε μέσα”, “στη θάλασσα” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ορισμένοι μάλιστα επιτέθηκαν εναντίον ενός Γερμανού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, και μιας Ελληνίδας καμεραμάν ρίχνοντας τα πράγματά τους στη θάλασσα, με τον ΣΚΑΙ να παρουσιάζει το βίντεο της επίθεσης ως “επίθεση σε μέλη ΜΚΟ”.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν και την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκη Τσιριγώτη και Στρατής Κόμβος, που προσπάθησαν να λογικεύσουν τους συγχωριανούς του για να βγουν από το νερό οι πρόσφυγες, δέχτηκαν δέχτηκαν ύβρεις και απωθήθηκαν από το πλήθος.

Αναφέρει επίσης ότι και ο Γιώργος Χρηστίδης, ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter κατήγγειλε φραστικές απειλές σε βάρος του τόσο στη Θέρμη όσο και κοντά στο στρατόπεδο συγκέντρωση της Μόριας κάνοντας λόγο για «μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα».

Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και χαρακτήρισε δειλούς τους διαδηλωτές στο λιμάνι, που δεν δίνουν νερό ούτε στα μωρά και προσπάθησαν να ρίξουν τον ίδιο στην θάλασσα.

Στο «μπλόκο» προς τη Μόρια, ο Χρηστίδης ρώτησε κάτοικο γιατί συμμετέχει και εκείνος του απάντησε να σηκωθεί να φύγει. Όταν δεν τον ρώτησε «αλλιώς;» ο άνδρας έβγαλε μια σιδερένια αλυσίδα και προσπάθησε να τον χτυπήσει.

με πληροφορίες από την efsyn.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

20 − ten =

Top