Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Σκιές” πάνω από την υποψηφιότητα Πατούλη – “Χλιαροί” ΝΔ και Μητσοτάκης

“Σκιές” πάνω από την υποψηφιότητα Πατούλη – “Χλιαροί” ΝΔ και Μητσοτάκης

(από το newpost.gr)

Όταν δημοσιοποιήθηκε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, πολλοί μιλούσαν για μια εύκολη επικράτηση στις εκλογές του Μαΐου. Από τη μία πλευρά, το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, και από την άλλη, η αξιοσημείωτη προβολή του δημάρχου Αμαρουσίου δημιουργούσαν την εικόνα του αδιαφιλονίκητου φαβορί. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα μαζεύονται σκιές πάνω από την υποψηφιότητα Πατούλη.

Η ενόχληση της Πειραιώς

Οι σχέσεις Μητσοτάκη-Πατούλη δεν ήταν ποτέ άριστες. Το ζεύγος Πατούλη συνηθίζει να βγαίνει φωτογραφίες σε χρυσά σαλόνια σε μια εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται και η Νέα Δημοκρατία θέλει να απαντήσει στην κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «κόμμα των λίγων». Προφανώς αυτές οι φωτογραφίες δεν ενθουσιάζουν τους επιτελείς του κ. Μητοστάκη.

Η Πειραιώς ενοχλήθηκε όταν ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε αυτοβούλως την υποψηφιότητα του για τον δήμο Αθηναίων, κόντρα στον Κώστα Μπακογιάννη. Τελικά με τη μετακίνηση του κ. Πατούλη στην Περιφέρεια, αποφεύχθηκε ο «γαλάζιος εμφύλιος» στον πρώτο δήμο της χώρας.

Η ενόχληση της Πειραιώς μεγάλωσε πριν λίγες μέρες όταν η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, σύζυγος και στενή συνεργάτρια του Γιώργου Πατούλη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τον δήμο Αμαρουσίου. Η κίνηση τη κ. Πατούλη ενόχλησε ιδιαίτερα την Πειραιώς για τρεις λόγους:

Πρώτον και κυριότερον, γεννούσε την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την οικογενοκρατεία, δίνοντας επιχειρήματα στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ,

Δεύτερον, δημιουργούσε πρόβλημα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος Θόδωρο Αμπατζόγλου. Πρόβλημα που δημιουργούταν μάλιστα από το περιβάλλον του κομματικού υποψηφίου στην Περιφέρεια.

Τρίτον, προκαλούταν κίνδυνος εσωκομματικών τριβών μιας και ο κ. Αμπατζόγλου είναι πολιτικός φίλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η ενόχληση εκφράστηκε και δημόσια με διαρροή της Πειραιώς εναντίον του υποψηφίου της, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο για προεκλογική περίοδο.

Τελικά ο κ. Πατούλης αναγκάστηκε να προβεί σε κατηγορηματική δημόσια δήλωση ότι στη στηρίζει την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου.

Προσωπική επιλογή ή κοινός σχεδιασμός;

Ωστόσο η κ. Σταυράκη-Πατούλη επιμενει στην υποψηφιότητά της. «Εγώ όταν βρήκα κλειστές πόρτες, έπρεπε να επιλέξω. Δεν δέχτηκα κανένα κάλεσμα να συνεισφέρω στο πλευρό του Θόδωρου Αμπατζόγλου . Ο συζυγός μου γνώριζε την επιθυμία μου να προσφέρω στα κοινά. […] Είχα κάθε δικαίωμα να επιλέξω», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν δύο ερμηνείες για τις πραγματικές σκοπιμότητες της υποψηφιότητας Σταυράκη-Πατούλη. Σύμφωνα με την πρώτη, η κ Πατούλη κινείται ανεξάρτητα από τον σύζυγό της, ακολουθώντας τη δική της ατζέντα.

Η δεύτερη ερμηνεία «βλέπει» κοινό στρατηγικό σχεδιασμό του ζεύγους Πατούλη. Με την απλή αναλογική ακόμα και συνδυασμοί με χαμηλά ποσοστά μπορούν να εκπροσωπηθούν  στις διοικήσεις των δήμων. Αυτή τη στιγμή από τη σημερινή παράταξη Πατούλη διεκδικούν τον  δήμο Αμαρουσίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Πανγιώτης Βραχνός και Επαμεινώνδας Γαρδέλης. Αν σε αυτούς τους δύο συνδυασμούς προσθέσουμε εκείνον της κ. Σαυράκη-Πατούλη, σχηματίζεται ένα «τόξο» που μπορεί να έχει καταλυτική παρουσία στον δήμο Αμαρουσίου.

Να σημειωθεί ότι κ. Σταυράκη-Πατούλη ακολουθεί τα βήματα του Γιώργου Πατούλη σε ό, τι αφορά τη σχέση τους με την Πεύκη και το Μαρούσι. Η κ. Σταυράκη-Πατούλη είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Είχε εκλεγεί μάλιστα πρώτη σε σταυρούς. Ο Γιώργος Πατούλης πριν μεταπηδήσει στο Μαρούσι, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πεύκη, εκλεγείς και αυτός πρώτος σε σταυρούς.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις

Ερωτήματα εγείρονται και για τη διαχείριση του κ. Πατούλη στο Μαρούσι. Με αναφορά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττική ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο στην επιχείρηση του δήμου Αμαρουσίου Αναπτυξιακή Α.Ε.  Η Αναπτυξιακή Α.Ε.» ιδρύθηκε το 2009  από τον κ . Πατούλη και τέθηκε σε διαδικασία  εκκαθάρισης το 2017, αφήνοντας στο δήμο ένα φέσι 829.905,92 ευρώ.

Στην αναφορά του κ. Κούκουζα παρουσιάζονται ενδεικτικά παραδείγματα αμφιλεγόμενων προμηθειών της Αναπτυξιακής ΑΕ. Για παράδειγμα, έχει γίνει προμήθεια του λογισμικού Softone ERP αξίας 37.000 ευρώ, τη στιγμή που ο μόνος υπολογιστής της Αναπτυξιακής ΑΕ ήταν ένα notebook αξίας 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών διενεργεί αυτή τη στιγμή έλεγχο για τις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Αμαρουσίου.

Το τεχνικό πρόγραμμα

Επιπλέον, η αντιπολίτευση εγείρει ερωτήματα και για το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 που εκπόνησε η διοίκηση Πατούλη. Με ανακοίνωσή στις 17/12 η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί για το Μαρούσι», επισημαίνει:

  • Γίνεται ανάπλαση της πλατείας Ευτέρπης με δαπάνη 487.000 ευρώ, ενώ ο επενδυτής που κατασκευάζει το parking κάτω από την πλατεία,  ήταν υποχρεωμένος να τη διαμορφώσει σύμφωνα με τη μελέτη που υπάρχει στη σύμβαση παραχώρησης.
  • Γίνεται ανάπλαση της πλατείας Ηρώων που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 459.000 ευρώ και με 100.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου. Η πλατεία θα αναπλαστεί για 3η φορά από τη διοίκηση Πατούλη.
  • Τέλος, επισημαίνεται ότι απαραίτητα έργα για το Μαρούσι δεν προχωρούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο «διανοίξεις και διαμορφώσεις οδών» με δέσμευση 340.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018. Τα έργο δεν υλοποιήθηκε και επαναλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019.

Όπως και να έχει, το 2018 δεν κλείνει για τον κ. Πατούλη όπως θα το ήθελε ο ίδιος.

Πηγή:  newpost.gr

Leave a Reply

Top