Είστε εδώ

“Σημασία έχει ν’ αγαπάς … Άνευ Όρων” – Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βίντεο κλιπ του τραγουδιού της ταινίας της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Σημασία έχει ν’ αγαπάς… Άνευ Όρων» της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το τραγούδι υπογράφει ο δημιουργός Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ το σενάριο του βίντεο κλιπ η Άννα Χατζησοφιά και την σκηνοθεσία ο Νίκος Σούλης.

Η υπόθεση αφορά την σχέση αγάπης, που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ δυο ανδρών, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση υποδύονται οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Όμηρος Πουλάκης.

Συγκεκριμένα ο Μάριος Αθανασίου, λοχαγός του ελληνικού στρατού, έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζονται με τον Όμηρο Πουλάκη σε μια δύσκολη στιγμή, όπου ο Όμηρος υφίσταται κακοποίηση από συναδέλφους του, στρατιωτικούς. Εκείνη τη μέρα έρχονται πολύ κοντά και ερωτεύονται. Περνούν μια ολόκληρη ζωή συντροφικά, μεγαλώνοντας το παιδί τους, με «αντίπαλο» την κοινωνική κατακραυγή και την Πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει και τους δύο ως γονείς. Έρχεται, όμως, η ώρα της ψήφισης της πρότασης νόμου και το ζευγάρι πλέον έχει το δικαίωμα να επισφραγίσει τη συντροφική του σχέση με έναν γάμο. Τις βέρες θα περάσει στα χέρια τους ο μικρός εγγονός τους! Στο τέλος δεν δίνουν το κλασικό φιλί όπως αναμενόταν, αλλά συμβολικά ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον.

Η ταινία «Σημασία έχει να αγαπάς… άνευ όρων» γεννήθηκε από την ανάγκη της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ- ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να επικοινωνήσει την πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17 Ιουνίου.

Θερμή ήταν η υποδοχή της πρώτης δημόσιας παρουσίασης που έγινε  στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σπούτνικ (Πάρκο Στρατού, Γουδί) της μουσικής ταινίας «Σημασία έχει ν’ αγαπάς» όπου πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Όμηρος Πουλάκης.

Η προβολή της ταινίας συνοδεύτηκε από το workshop «Σημασία έχει ν’ αγαπάς… άνευ όρων» που διεξήχθη λίγο νωρίτερα εστιάζοντας στο ιστορικό, στο περιεχόμενο και τους στόχους της Πρότασης Νόμου για τον γάμο για όλα τα πρόσωπα, τον οποίο προσέγγισε από πολιτική, νομική, κοινωνιολογική και ακτιβιστική σκοπιά. Στη συζήτηση, η οποία επεκτάθηκε στο πλήρες δικαίωμα στην παιδοθεσία και μια σειρά άλλα ζητήματα διακρίσεων, ισότητας, ισονομίας και ορατότητας συμμετείχαν οι Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Ισότητας Φύλου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Συνήγορος Φοιτητή στο ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος «Η Μέλισσα», Κατερίνα Τρίμμη, νομικός-μέλος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο και της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αγγελική Σουγλέ, νομική σύμβουλος Red Umbrella και Θετικής Φωνής και Λευτέρης Δόγιας, κοινωνικός λειτουργός και Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Το workshop που είχε μεγάλη προσέλευση είχε προσκληθεί να συντονίσει ο δημοσιογράφος της LiFO Θοδωρής Αντωνόπουλος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *