Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Σφυρίζει” αδιάφορα ο Χρυσοχοΐδης για το “άδειασμα” από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: “Η παρέμβασή του προσθέτει δύναμη στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος”!

“Σφυρίζει” αδιάφορα ο Χρυσοχοΐδης για το “άδειασμα” από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: “Η παρέμβασή του προσθέτει δύναμη στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος”!

“Άλλ’ αντ’ άλλων” ήταν το σχόλιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο μεγαλοπρεπές άδειασμα που επιφύλαξε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στην προσπάθειά του να μετακυλίσει την ευθύνη για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος με την κατάθεση φακέλων με στοιχεία εμπλεκομένων στη Greek mafia.

Απαντώντας λοιπόν εγγράφως ο κ. Πλιώτας στο επικοινωνιακό πυροτέχνημα Χρυσοχοΐδη, δηλαδή στην «έκθεση ιδεών» που του υπέβαλλε, επισήμανε ότι «οι εισαγγελείς, ως ισόβιοι δικαστικοί λειτουργοί, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και δεν εμπλέκουν τη δικαστική εξουσία στις αρμοδιότητες των άλλων λειτουργών της Πολιτείας (του άρθρου 26 του Συντάγματος), ούτε, πράγμα αδιανόητο άλλωστε, μπορούν να αξιώνουν υποκατάσταση της νομοθετικής ή εκτελεστικής εξουσίας με υπόδειξη ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο προώθηση είτε νομοθετικών ρυθμίσεων είτε διοικητικών επιλογών της σκοπιμότερης λύσης».

Σε ότι αφορά μάλιστα το ρόλο της αστυνομίας ο κ. Πλιώτας ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί δρώντας ως όργανα του κράτους δραστηριοποιούνται προφανώς, και μόνο, υπό την ευθύνη της πολιτικής τους ηγεσίας, εν προκειμένω δηλαδή υπό την ευθύνη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το μόνο που μπόρεσε να πει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ότι…”η σημερινή παρέμβαση του εισαγγελέα του ΑΠ προσθέτει δύναμη και αποτελεσματικότητα στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος”!

Leave a Reply

13 − 6 =

Top