Είστε εδώ

“Σε αυτό τον πόλεμο πάνε άοπλοι”: Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου για τους γιατρούς και νοσηλευτές που αντί χειροκροτημάτων “παρακαλούν για τα αυτονόητα”

Ανάρτηση με αφορμή το νέο κάλεσμα για χειροκρότημα των γιατρών και των νοσηλευτών από τα μπαλκόνια που απηύθυνε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε η Ρένα Δούρου,μιλώντας για τα αυτονόητα που ζητούν οι εργαζόμενοι στην υγεία που “όπς όλα είχνουν σε αυτό τον πόλεμο πάνε άοπλοι” αφού “στέλνουν μήνυμα αγωνίας για τις ελλείψεις σε βασικά μέσα ατομικής προστασίας”:

Αντί χειροκροτημάτων

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία είναι στη πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της πανδημίας του Κορωναίου.
Δίνουν ήδη τη μάχη για όλους εμάς … αλλά όπως δείχνουν όλα σε αυτό το πόλεμο πάνε άοπλοι.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μας, στέλνουν μήνυμα αγωνίας για τις ελλείψεις σε βασικά μέσα ατομικής προστασίας, όπως : μάσκες, γυαλιά και στολές αλλά και για προσλήψεις.

Προσλήψεις 2.500 Γιατρών και Νοσηλευτών που σήμερα θα προσέφεραν στον αγώνα κατά της πανδημίας. Προσλήψεις που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρενάρησε τον Ιούλιο για να έλθει σήμερα, άρον – άρον να υποσχεθεί 2.000. Μια υπόσχεση που ακόμη δεν έχει υλοποιήσει πλήρως.
Τα αποτελέσματα των ελλείψεων αυτών γίνονται αισθητά μέσα από τους 300 υγειονομικούς που είναι σε καραντίνα και τους 30 που νοσούν με Κορωναίο.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Ghebreyesus, αναφέρει πως οι γιατροί και νοσηλευτές είναι “η κόλλα που κρατά το σύστημα υγείας και ταυτόχρονα η αιτία για ξέσπασμα εστιών μαζί…. “the glue that holds the health system and outbreak response together”.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 41% των περιπτώσεων Covid-19 στην πόλη Γουχάν, στην Κίνα, ήταν αποτέλεσμα νοσοκομειακά σχετιζόμενης μετάδοσης του ιού.

Εδώ οι γιατροί και νοσηλευτές παρακαλούν για τα αυτονόητα. Δεν ζητούν να υπεκφύγουν της μάχης. Ζητούν να έχουν τα απαραίτητα όπλα για να μπορούν να βοηθήσουν όλους εμάς. Να μπορούν να επιστρέφουν στις οικογένειες τους χωρίς το φόβο να τις μολύνουν.

Χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να παραμείνουν η “κόλλα που κρατά το δημόσιο σύστημα υγείας”, που τόσο λοιδορήθηκε.
Να παραμείνουν “μέρος της θεραπείας…όχι μέρος της ασθένειας”.
Οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε όρθιο το πρώτο κομμάτι του ντόμινο της Υγείας, που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτήν.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην καταρρεύσει όλος ο κοινωνικός ιστός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *