Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Προειδοποιούμε: Μη τολμήσει πάλι ο Μητσοτάκης να κάνει τα ίδια αίσχη”! Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το νέο κονδύλι των 18 εκ στα ΜΜΕ για τα εμβόλια

“Προειδοποιούμε: Μη τολμήσει πάλι ο Μητσοτάκης να κάνει τα ίδια αίσχη”! Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το νέο κονδύλι των 18 εκ στα ΜΜΕ για τα εμβόλια

Επίθεση για το κονδύλι 18,5 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να διατεθεί για την εκστρατεία του εμβολιασμού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να διαθέσει τα ποσά με διαφάνεια και να μην «διανοηθεί να μετατρέψει εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου».

«Προειδοποιούμε λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να μη διανοηθεί να μοιράσει πάλι 18,5 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα με κρυφές λίστες, αδιαφάνεια και μόνο στους αρεστούς, εξαιρώντας όποια Μέσα του ασκούν κριτική. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει στη δημοσιότητα από την πρώτη μέρα τα ποσά που θα λάβει κάθε Μέσο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από την πρώτη στιγμή να δημοσιοποιήσει τη λίστα με τα ΜΜΕ που θα λάβουν χρήματα. Καλεί, δε, το Μέγαρο Μαξίμου να διαθέσει τα χρήματα με αντικειμενικά κριτήρια, ήτοι με βάση την αναγνωσιμότητα/τηλεθέαση/επισκεψιμότητα του εκάστοτε Μέσου και τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει, πάντως, πως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει πως οι επιχειρήσεις του Τύπου χρειάζονται ενίσχυση ως πληττόμενες, αλλά αυτό οφείλει να γίνει οριζόντια, με διαφάνεια, με κριτήρια και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με πρόσχημα την πανδημία. «Μετά τους σκανδαλώδεις χειρισμούς της κυβέρνησης με την πρώτη καμπάνια 20 εκατ. ευρώ ακόμα και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε η χώρα μας να είναι δεύτερη σε αρνητές του κορονοϊού μετά τη Νιγηρία, σύμφωνα με έρευνα που αποκάλυψε ο Guardian. Ελπίζουμε να μην κάνει πάλι τα ίδια αίσχη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

5 + eight =

Top