Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ποταμός” ο Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ! “Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα για αυτό μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν – 20.000 πήρε εφημερίδα του Κουρτάκη για να βάλει άρθρο για την “Πολυομυελίτιδα στη Συρία””(vid)

“Ποταμός” ο Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ! “Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα για αυτό μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν – 20.000 πήρε εφημερίδα του Κουρτάκη για να βάλει άρθρο για την “Πολυομυελίτιδα στη Συρία””(vid)

Βρίσκουν ένα ασθενοφόρο χαλασμένο σε ένα νησί και το παίζουν 3 ημέρες. Το ότι πήγαν 90 ασθενοφόρα από διαγωνισμό που τελείωσαμε εμείς σε 3 μήνες γιατί τον είχαν και τον ανακατώνανε από το 2007 γιατί δεν τα βρίσκανε στις μίζες δεν το λένε. Το ότι γίνεται διαγωνισμός για 60 ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Αττικής και για άλλα 35 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή ότι γίνονται διαγωνισμοί και τελειώνουνε από λεφτά του ΕΚΑΒ, που έγινε πρώτη φορά στην ιστορία, έχετε δει να το παίζουν, ο Σκαι και οι υπόλοιποι που είναι συνειδητά εναντίον;

Τα είπε όλα ο Παύλος Πολάκης στην “Άλλη Διάσταση” στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι “κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος αλλά υπάρχει και ακόμα παρακάτω“, τονίζοντας ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα στο κομμάτι αυτό.

“Δώσαμε 1 δις παραπάνω δαπάνη για τα νοσοκομεία”, παραλάβαμε τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από ένα δις και τώρα σχεδόν έχει μηδενιστεί.  “Αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία και μειώσαμε τη σπατάλη” τόνισε.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 6,5% του ΑΕΠ να πηγαίνει στην υγεία υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Από το 2015 ως σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί πάνω από 17.000 ανθρώπους που ανέλαβαν υπηρεσία και μένει να ενισχυθεί με 3.500″ τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του αυτή την ώρα στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε αυτή ήταν η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας το οποίο παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό καθώς και με άλλες συμβάσεις.

“Θα υπάρξει ισχυρή μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στην προκήρυξη για 1.700 προσλήψεις. Οι όποιες λύσεις θα είναι υπέρ των εργαζομένων” δήλωσε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα της γραφειοκρατίας στα οποία κολλάνε διάφορες αλλαγές. Δήλωσε “περήφανος για τα ΤΟΜΥ”, πρόκειται για ένα άλλο μοντέλο πρωτοβάθμιας υγείας.

Σάιτ κανάλια έπαιρναν λεφτά για τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ, εμείς δεν τα κάνουμε αυτά

“Θα δώσουμε τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς” δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας ότι “αν θες τα βρίσκεις”. Ανακαλύψαμε χρήματα. Βγαίνει μια εικόνα καταστροφής διάλυσης από συγκεκριμένα κανάλια όπως ο ΣΚΑΙ χαλάει ασθενοφόρο και το παίζουν πέντε μέρες το ότι πήγαν 90 ασθενοφόρα στα νησιά, κανείς δεν το λέει.

Τα 9 στα 10 σάιτ χρηματοδούνται από τις ίδιες πηγές και επειδή εμείς δεν τα χρηματοδοτούμε μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε 6,5 εκ διαφημιστική δαπάνη όπως στο ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δώσει σε σάιτ και ΜΜΕ ανά την Ελλάδα.

Εξηγώντας τις προεκτάσεις του φαινομένου σημείωσε πως sites που «δεν τα ξέρει η μάνα τους» μπορεί να έπαιρναν 10.000 ευρώ το μήνα για να προβάλλουν το banner του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ως παράδειγμα έφερε τον ιστότοπο velonakaiklwsti.gr, που σήμερα εμφανίζεται ανενεργός. «Γαϊτανάκι παίζαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να γυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο τομέα

Κατατέθηκαν οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν. Η προσφορά του ιδρύματος Ωνάση είναι πάρα πολύ καλή και όταν με το καλό το αποκτήσει θα τεθεί υπό το καθεστώς του Ωνάσειου Ιδρύματος που είναι ειδικού καθεστώτος. Θα ξαναμπεί με τον τρόπο αυτό στην αγκαλιά του Δημόσιου για να ξαναπροσφέρει τις υπηρεσίες του. Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να γυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο τομέα δήλωσε ο αν. υπουργός.

“Ευσεβείς πόθοι συγκεκριμένων στελεχων, παραγοντών και συμφερόντων ότι θα θεωρηθούν άγονοι οι διαγωνισμοί”.

“Ο κ. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε δύσκολες στιγμές”

“Με τους ΑΝΕΛ κάναμε μια συμφωνία να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν κάναμε συμφωνία ότι είμαστε ιδεολογικά αδέρφια. Ο κ. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε δύσκολες στιγμές. Ακατανόητη η παραίτηση του κ. Κοτζιά από τη στιγμή που είναι εκφρασμένη η στήριξη της κυβέρνησης στην Συμφωνία των Πρεσπών. Σοβαρό θέμα, δεν το υποτιμώ, αλλά η κρίση θα ξεπεραστεί” υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης.

Το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και το πόσο ανασταλτικά λειτουργεί στο δημόσιο σύστημα ο κ. Πολάκης εξήγησε ότι:

“Το κεντρικό κράτος είναι να βγάζει το σχέδιο, να βάζει τα λεφτά, να θέτει τους κανόνες και να έλεγχο των εποπτευόμενων δομών κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτό το κράτος που το βασικό του πρόβλημα είναι να μην αποκεντρώνει μια σειρά από αρμοδιότητες. Ο κ. Πολάκης εξήγησε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Σήμερα χρειάζονται δεκάδες υπογραφές για να μπορέσει να ο διοικητής του νοσοκομείου να πάει τον ένα κωδικό σε άλλο για να μπορέσει για παράδειγμα να πάρει ποτήρια.  Βάζοντας πάρα πολλά σκαλιά όμως πριν ξεκινήσεις κάτι, αυξάνεις την πιθανότητα πολλοί, να ζητούν το κατιτίς τους”.

Την βεβαιότητά του τέλος ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης.

“Φυσικά και θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Γιατί του χρόνου τέτοια εποχή που θα γίνουν οι εκλογές ο ελληνικός λαός θα έχει να συγκρίνει τι παραλάβαμε και τι καταφέραμε. Θα έχει να συγκρίνει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης υπέρ των εργαζομένων με ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο”.

Πηγή: ΑΥΓΗ – (Κατ. Μπρέγιαννη)

One thought on ““Ποταμός” ο Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ! “Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα για αυτό μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν – 20.000 πήρε εφημερίδα του Κουρτάκη για να βάλει άρθρο για την “Πολυομυελίτιδα στη Συρία””(vid)

  1. Μηπως να μας πει ο κος Πολακης τι γινεται με το κεντρο υγειας των Καμενων Βουρλων????
    Η ευθυνη ξεκιναει απο τις προηγουμενες κυβερνησεις, αλλα πανε 3 χρονια τωρα στην δικη του θητεια και δεν εχει γινει τιποτα.
    Ειναι ζητημα ζωης και πνοης για ολη την περιοχη η λειτουργια αυτου του κεντρου υγειας.

Leave a Reply

Top