Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Πληρωμένη” απάντηση του Μαξίμου στους τακτικισμούς της ΝΔ με το Σύνταγμα: ” Αντιλαμβάνεται την Αναθεώρηση ως παιχνίδι συναλλαγής αλλά μικρή σημασία έχει γιατι και στην επόμενη Βουλή θα είναι αντιπολίτευση…”

“Πληρωμένη” απάντηση του Μαξίμου στους τακτικισμούς της ΝΔ με το Σύνταγμα: ” Αντιλαμβάνεται την Αναθεώρηση ως παιχνίδι συναλλαγής αλλά μικρή σημασία έχει γιατι και στην επόμενη Βουλή θα είναι αντιπολίτευση…”

Παιχνιδια τακτικής με συναλλαγές, ανταλλαγές και παλινωδίες βλέπει το Μαξίμου στην συμπεριφορά της ΝΔ με αφορμή τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία όπως καταγγέλλει θέλει επι της ουσίας να υποβαθμισει και να ευτελίσει…

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση:

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η δημόσια συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση επιχείρησε να παίξει πολιτικά παιχνίδια και με τις παλινωδίες της θέλησε να υποβαθμίσει και να ευτελίσει την κορυφαία θεσμική διαδικασία του πολιτεύματος. Ήταν εξάλλου εκείνη που μέχρι την τελευταία στιγμή άλλαζε θέσεις για την συμμετοχή της ή μη στη διαδικασία» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

«Τα ίδια συνεχίζει και σήμερα με την υιοθέτηση ανυπόστατων σεναρίων περί δήθεν αποχώρησης βουλευτών της πλειοψηφίας από τη διαδικασία. Η ΝΔ επιμένει να αντιλαμβάνεται την αναθεώρηση σαν ένα παιχνίδι συναλλαγής και ανταλλαγής, απειλώντας ότι δεν θα υποστηρίξει ακόμη και ώριμες μεταρρυθμίσεις αν δεν γίνει αποδεκτό το σύνολο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της. Η συναίνεση δεν είναι όμως συναλλαγή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει: «Είναι λοιπόν η τελευταία που μπορεί να παραδίδει μαθήματα σεβασμού των θεσμών στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη, όχι μόνο ως προς τα άρθρα που θα εισαχθούν προς αναθεώρηση αλλά και ως προς την κατεύθυνσή τους. Και αυτή η θέση είναι κρατούσα και στη νομική θεωρία, αλλά και σύμφωνη με τη νομολογία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας».

«Σε κάθε περίπτωση οι τακτισμοί και οι διαστρεβλώσεις στις οποίες αναλώνεται η Νέα Δημοκρατία ελάχιστα απασχολούν, καθώς και στην αναθεωρητική Βουλή θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης» τονίζεται.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου σημείωναν πως “ ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης-κουρελού δεν έχει πλέον όρια. Υπό το βάρος της αντίδρασης της ΝΔ, το Μαξίμου διέψευσε όσα είπε δημοσίως στη βουλή ο κ. Κατρούγκαλος παρουσία 20 δημοσιογράφων και των κ. Ευ. Βενιζέλου και Θοδ. Παπαθεοδώρου. Τους παραδίδουμε πλέον στη χλεύη των πολιτών. Είναι η μόνη που τους αξίζει”.

Leave a Reply

Top