Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Πληρωμένη” απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ειρωνική “πρόσκληση” Μενδώνη: «Απαντήστε για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός»

“Πληρωμένη” απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ειρωνική “πρόσκληση” Μενδώνη: «Απαντήστε για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός»

Σε προκλητική «πρόσκληση» για να ξεναγήσει τον Α. Τσίπρα στην Ακρόπολη προχώρησε η Λ. Μενδώνη στην προσπάθεια της να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την πινακίδα στην Ακρόπολη που θα φέρει το όνομα της.

Η «ειρωνική» επιστολή- απάντηση της Υπουργού στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Ακρόπολη:

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

4 + twenty =

Top