Είστε εδώ

“Πιάστηκαν σε απευθείας μετάδοση “με την κάλπη στην πλάτη”!” Για “μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία” μιλούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την σημερινή ψηφοφορία-παρωδία

Για “μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία που γράφτηκε σήμερα” κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παρωδία διαδικασίας και τα όσα τραγελαφικά εκτυλίχθηκαν με την ψήφο του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη στη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην Αν. Υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου.

Καταγγέλλουν επίσης “πρωτοφανή λαθροχειρία” ενώ χαρακτηρίζουν τη διαδικασία άκυρη αλλά και “πρωτοφανή στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού”.

Αναλυτικότερα:

Πρωτοφανής λαθροχειρία σε απευθείας μετάδοση πανελληνίως έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφισης για τη διεύρυνση του

Σε ζωντανή αναμετάδοση κατεγράφη ο κος Καλογιάννης να ρίχνει στην κάλπη ψηφοδέλτιο χωρίς φάκελο, να ακούγεται «όχι , όχι είναι άκυρο!….» και μεταξύ άλλων να ακούγεται η αφοπλιστική φράση «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ»!

Στη συνέχεια ΑΝΟΙΞΕ η κάλπη, ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το ψηφοδέλτιο… τοποθετήθηκε σε φάκελο και η «διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη διαδικασία της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου αντί για τη δίωξη των υπαιτίων για το σκάνδαλο της Novartis.

Ξεπερνά όμως κάθε φαντασία η λαθροχειρία που έλαβε σήμερα χώρα και την οποία παραδέχτηκε ανοιχτά από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρός της, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε συνέχεια της καταγγελίας που μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επισήμως (άρθρο 69 παρ. 2 εδ. Β ΚτΒ ).

Επιπλέον τα ψηφοδέλτια που μοιράστηκαν στους Βουλευτές δεν έδιναν τη δυνατότητα σε κάθε Βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για κάθε μία από τις επτά υποτιθέμενες πράξεις που δήθεν τέλεσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατά παράβαση του άρθρου 60 του Συντάγματος.

Συνολικά, όχι μόνο η διαδικασία είναι άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα αλλά είναι και πρωτοφανής στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία, γράφτηκε σήμερα.

Σε απευθείας μετάδοση πιάστηκαν «με την κάλπη στην πλάτη»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *