Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Πετσοκόβει” Μητσοτάκη ο Αντώναρος: Ακόμα και για αυτό τον θεωρώ ανίκανο…

“Πετσοκόβει” Μητσοτάκη ο Αντώναρος: Ακόμα και για αυτό τον θεωρώ ανίκανο…

Σε μία σκληρή ανάρτηση με αφορμή το φιάσκο με τις μάσκες σεντόνια προχώρησε ο Ευάγγελος Αντώναρος τονίζοντας ότι οι ευθύνες έχουν γίνει “μπαλάκι” και προσπαθούν “Υπουργός Παιδείας και Πρωθυπουργός να αποσείσουν από πάνω τους την τεράστια ευθύνη για τις μάσκες στα σχολεία”.

“Τον πολίτη τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο πως θα πάει και σήμερα και αύριο και σε μια βδομάδα το παιδί του στο σχολείο. Προφανώς όχι με τα κακότεχνα κομμένα και συραμμένα κομμάτια ύφασμα για γορίλλες και γίγαντες που τους παρέδωσε το ελληνικό δημόσιο” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει ότι το συμπέρασμα είναι ότι “πάλι οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν το μάρμαρο. Δηλαδή τις μάσκες που πρέπει να αγοράσουν στο ελεύθερο εμπόριο για να φορέσουν για προστασία τα παιδιά τους”.

“Λέτε να το έκανε επίτηδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως για να τονώσει την εσωτερική αγορά, τη ζήτηση και την κατανάλωση; Λέτε; Τώρα που το σκέφτομαι. Μπα. Ακόμη και γι αυτό τον θεωρω (αν)ικανό” καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Από τον Άννα στον Καιαφα.
Με αυτή τη τακτική προσπαθούν Υπουργός Παιδείας και Πρωθυπουργός να αποσείσουν από πάνω τους την τεράστια ευθύνη για τις μάσκες στα σχολεία.

Με μια ηλίθια (άλλη λέξη δεν μπορώ να βρω) κάποια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας μας λέει ότι “εμείς δώσαμε τις σωστές προιδιαγραφές για το μέγεθος του υφάσματος αλλά η εταιρία…”
Πιας το αυγό και κούρεψε το.
Ουσία μηδέν.
Επιβλεψη μηδέν.
Μηδέν και στην παραλαβή.

Εμ βέβαια, κυρία Κεραμέως, πως να γίνει σωστή δουλκεια, όταν η ανάθεση του έργου γίνεται — βάσει επισήμων στοιχείων στις 7 Σεπτεμβρίου. Συγγνώμη — αν θυμάμαι καλά — αυτή δεν ήταν α
η αρχική ημερομηνία που επρόκειτο να ανοίξουν τα σχολεία; Το είχατε αναγγείλει με μεγάλο ταρατατζουμ;

Κι εγώ ο αδαής φαντάσθηκα ότι μέχρι τότε θα είχατε λύσει προ πολλού το θέμα με τις μάσκες. Αμ δεν…σιγά μη χαλάσουμε λεφτά από το δημόσιο ταμείο από τον Ιούλιο…Θα σας κάνει ντα ο κ. Σκυλακάκης. Εδώ είναι Ελάντα. Όλα την τελευταια στιγμή.

Ξαφνικά λοιπόν θυμήθηκαν οι “αρμόδιοι” (ποιοι είναι ελάχιστα ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη) να κάνουν την ανάθεση. Α ναι, ανάμεσα στα αλλά και σε μια επιχείρηση επεξεργασίας αλουμινίου. Γιατί — ένας Θεός ξέρει. Ίσως επειδή ξέρουν να κόβουν λαμαρίνες, ξέρουν να κόβουν και μάσκες, θα σκεφθηκε κάποιος ανευθυνουπεύθυνος.

Μα δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι, λένβε στο Υπουργείο Παιδείας. Αλλά η ΚΕΔΕ. Ξέρετε γι αυτό δεν κοιμήθηκαν χθες βράδυ οι Έλληνες γονείς. Γιατί προσπαθούσαν να διευκρινίσουν τι σημαίνει ΚΕΔΕ. Γιατί μέχρι τώρα ξέρανε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι ευθύνη και ουσιαστική αρμοδιότητα του κράτους.Πως το κράτος μοιράζει κατ΄ίδιαν αυτές τις αρμνοδιότητες, δεν είναι θέμα του πολίτη.

Αντίθετα: Τον πολίτη τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο πως θα πάει και σήμερα και αύριο και σε μια βδομάδα το παιδί του στο σχολείο. Προφανώς όχι με τα κακότεχνα κομμένα και συραμμένα κομμάτια ύφασμα για γορίλλες και γίγαντες που τους παρέδωσε το ελληνικό δημόσιο.

Αυτές δεν τις φοράνε ούτως η άλλως από χθες. Γιατί δεν μπορεί να τις φορέσει ούτε μπασκετμπολίστας ύψους 2.10.

Συμπέρασμα: Πάλι οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν το μάρμαρπ. Δηλαδή τις μάσκες που πρέπει να αγοράσουν στο ελεύθερο εμπόριο για να φορέσοιυν για προστασία τα παιδιά τους.

Λέτε να το έκανε επίτηδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως για να τονώσει την εσωτερική αγορά, τη ζήτηση και την κατανάλωση; Λέτε; Τώρα που το σκέφτομαι. Μπα. Ακόμη και γι αυτό τον θεωρω (αν)ικανό.

Leave a Reply

2 + five =

Top