Είστε εδώ

“Παρών” από Έφη: “Αυταρχικές διώξεις στελεχών της ΑΔΑΕ γιατί έλεγξαν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων”

Είχε παρεμβει για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην ΑΔΑΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ ξανάδωσε το “παρών” σήμερα.

Ακόμα ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών, χαρακτηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου τις αυταρχικές διώξεις κατά στελεχών της ΑΔΑΕ γιατί έλεγξαν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, υπογραμμίζοντας πως στόχο έχουν να εκφοβίσουν τους της Αρχής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή προστίθεται στην πρόσφατη πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης των μελών της Αρχής από την κυβέρνηση, αλλά και στα εμπόδια που μπαίνουν στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ στοιχείων για τις παρακολουθήσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει παράλληλα, αναγκαίο να αναληφθεί κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποχώρηση του κράτους δικαίου και για τη θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Η κλήση σε απολογία πρώην και νυν στελεχών της ΑΔΑΕ που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και έχει στόχο να εκφοβίσει τους ελεγκτές της Αρχής.
Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην πρόσφατη πραξικοπηματική αλλαγή της σύνθεσης των μελών της Αρχής από την κυβέρνηση, αλλά και στα εμπόδια που μπαίνουν στη διασταύρωση από την ΑΔΑΕ στοιχείων για τις παρακολουθήσεις.
Οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, υπεύθυνου και υπόλογου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και του κ. Ντογιάκου, ο οποίος διέταξε την παραγγελία για τα στελέχη της ΑΔΑΕ λίγο πριν εγκαταλείψει τη θέση του, προφανώς ταυτίζονται.
Η αυταρχική δίωξη αναδεικνύει την εκδικητικότητα του κ. Μητσοτάκη και τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις εναντίον των λειτουργών που είχαν την αρμοδιότητα και τόλμησαν να ελέγξουν το σκάνδαλο.
Θα πρέπει άμεσα να τεθεί το ζήτημα σε γνώση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης.
Αναγκαίο, επίσης, να αναληφθεί κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέναντι στην υποχώρηση του κράτους δικαίου και για τη θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών».

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *