Είστε εδώ

“Όχι απλά να είμαστε ένα ελεύθερο κόμμα και να διατυπώνουμε τις απόψεις αλλά να είμαστε κυβέρνηση αύριο”! Το ζήτημα της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με ονομαστικές αναφορές έβαλε για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας (vid)

“Σκοπός μας δεν είναι να είμαστε ένα κόμμα που θα συζητάμε ωραίες ιδέες, αλλά ένα κόμμα που θα πάρει την κυβέρνηση και θα κυβερνήσει αύριο.”
Το ζήτημα της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τα “έξω” … έβαλε για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ. Αφορμή ήταν η απάντηση προς το θέμα που είχε θέσει χθες ο Θ. Δρίτσας σχετικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο αίτημα Σουηδίας – Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζήτησε από την κυβέρνηση να θέσει “βέτο”!

“Αν θελουμε να κυβερνήσουμε είναι πού σημαντικό το ζήτημα της αξιοπιστίας που βγάζουμε προς τα έξω, σύντροφοι. Δηλαδή εμείς που είπαμε ναι στην ενατξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ για να στηριχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, να βάλουμε βέτο στο αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας που καλώς η κακώς – δικαίωμά τους – θελουν να ενταχθούν σε αυτό; Τι εικόνα δίνουμε;”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προσωπικά στον Θοδωρή Δρίτσα αλλά ουσιαστικά σε όλο το Σώμα της Κεντρικής Επιτροπής σημείωσε πως δεν θεωρεί φραξιονισμό τη διαφορετική άποψη. «Σημαντικό είναι το θέμα της αξιοπιστίας. Δεν μπορούμε να πούμε όχι στη Σουηδία και στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ όταν το επιθυμεί ακόμα και η Αριστερά σε αυτές τις δύο χώρες. Να μην διαιρεθούμε περί όνου σκιάς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν θα είσαι αύριο εσύ στο υπουργικο Συμβούλιο αγαπημλενε μου Θοδωρή, θα ασκήσεις βέτο; Γιατι είμαι σίγουρος ότι δεν θα το κάνεις. Και σωστά…”

Δείτε το απόσπασμα στο 28.00′

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *