Είστε εδώ

“Ναι, αλλά όταν γίνουν εκλογές”! Η απάντηση Οικονόμου στην πρόκληση Τσίπρα για debate με Μητσοάκη!

Δεν σηκώνει η κυβέρνηση το γάντι που πέταξε χτες ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ για άμεσο debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στο Κοινοβούλιο και ανέφερε ότι debate δεν θα γίνει τώρα αλλά όταν έρθουν οι εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ανέφερε: «Σηκώνω κι εγώ το γάντι και τον καλώ, όποτε θέλει, να μονομαχήσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού. Χωρίς στημένες ομιλίες και σε ένα πλαίσιο ανοιχτού και δημοκρατικού διαλόγου, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του κόσμου.

Ο ίδιος απέφυγε, το έβαλε στα πόδια το 2019, ελπίζω εφόσον σήμερα προσωποποιεί τόσο πολύ αυτό το δίλημμα, να μην το αποφύγει τώρα και τον καλώ, ανεξαρτήτως γιατί έχουμε πολύ κρίσιμα θέματα να κουβεντιάσουμε για το μέλλον της χώρας, για την πορεία της χώρας. Κρίσιμα ζητήματα, ακόμη κι αν έχει αποφασίσει όντως όπως λέει να μην κάνει τώρα εκλογές, ο διάλογος σε μια δημοκρατία χρειάζεται πάντοτε. Εγώ είμαι πάντοτε ανοιχτός».

Ο κυβερνητικός Οικονόμου ρωτήθηκε σήμερα σχετικά και απάντησε

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτικών αρχηγών συνολικά γίνεται στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου και στο Κοινοβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης σε επίκαιρες ερωτήσεις, έχει ενημερώσει ο ίδιος το Κοινοβούλιο και στα πλαίσια των συζητήσεων αυτών έχει υπάρξει πάρα πολλές φορές, πάνω από 20, αντιπαράθεση επιχειρημάτων μεταξύ του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών».

Όσο διαρκεί η θητεία της κυβέρνησης πάντα θα ανταποκρινόμαστε θεσμικά σε αυτά τα αιτήματα. Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, με πολύ μεγάλη χαρά θα ανταποκριθούμε θετικά και σε αυτό το αίτημα. Μέχρι τώρα ο κύριος Τσίπρας έχει αρκετούς μήνες στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα».

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν έρθουν οι εκλογές και αν αυτή τη φορά όντως θα τολμήσει debate με τον Αλέξη Τσίπρα ή θα προτιμήσει τη φυγομαχία όπως έκανε διαρκώς το 2019.

 

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.