Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Μαύρο … δαγκωτο”! Ο Αντώναρος “τελειώνει” τους “μύθους” των δημοσκοπήσεων: “Να μας πουν σε τι ποσοστό τους το έκλεισαν στα μούτρα”

“Μαύρο … δαγκωτο”! Ο Αντώναρος “τελειώνει” τους “μύθους” των δημοσκοπήσεων: “Να μας πουν σε τι ποσοστό τους το έκλεισαν στα μούτρα”

Για “non call” εγκαλεί τους δημιουργούς των δημοσκοπήσεων ο πρωην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός της κυβερνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντωναρος, αφού εξηγει γιατι είναι άκρως αμφισβητησίμη η διαδικασία που ακολουθείται για τη δημιουργία τους…

Με αφορμή μία τελευταία δημοσκόπηση ο ίδιος αναρωτιέται σχετικά με τις ερωτήσεις αλλά και για την εγκυρότητα τους αφού το ποσοστό που δεν συμμετέχει – απ όσο λέει ο ίδιος – είναι μεγαλύτερο από αυτό που απαντάει στις ερωτήσεις.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι γνωστή εταιρία δημοσκοπήσεων έκανε για λογαριασμό γνωστής εφημερίδας σφυγμομετρηση της κοινής γνώμης. Κύριο θέμα — πρωτότυπο είναι η αλήθεια: Πότε νομίζουν οι πολίτες ότι θα γίνουν εκλογές…Κι αν φοβούνται ότι θα ληφθούν νέα μέτρα.

Αφελής ερώτηση δική μου: Μια κι έγινε που έγινε η μέτρηση ρωτήθηκαν η όχι οι πολίτες τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή; Κι αν όχι γιατί; Γιατί, από ο,τι ξέρω, αυτή είναι η κεντρική ερώτηση που γίνεται σε όλο τον κόσμο στις δημοσκοπήσεις με πολιτικό περιεχόμενο. Κι όσοι θέλουν να τους παίρνουν στα σοβαρά σε αυτή την ερώτηση επικεντρώνονται — και φυσικά στη ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων.

Και φυσικά θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν σε τι ποσοστό έκλεισαν στα μούτρα των δημοσκόπων τη γραμμή οι ερωτωμενοι πολίτες μόλις τους πήραν τηλέφωνο — χωρίς να απαντήσουν σε καμμια ερώτηση. Ακούω από πολλούς δημοσκόπους ότι το ποσοστό αυτό ξεπερνάει πια το 60 — ναι! — το 60%. Πράγμα που σημαίνει ότι στοιχεία υπάρχουν μόνο για το 40%. Δηλαδή η συμπεριφορά της πλειοψηφίας παραμένει απλά σκοτεινή κι ανεξιχνίαστη».

Leave a Reply

Top