Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Μαστίγιο” και πάλι ! Οι δυσμενέστατες εξελίξεις με τους χειρισμούς στους εμβολιασμούς και την πανδημία οδήγησε την κυβέρνηση σε νέο αυστηρό lockdown από αύριο! Κλείνουν τα πάντα, απαγόρευση κυκλοφορίας 9 – 5 το πρωί! (vid)

“Μαστίγιο” και πάλι ! Οι δυσμενέστατες εξελίξεις με τους χειρισμούς στους εμβολιασμούς και την πανδημία οδήγησε την κυβέρνηση σε νέο αυστηρό lockdown από αύριο! Κλείνουν τα πάντα, απαγόρευση κυκλοφορίας 9 – 5 το πρωί! (vid)

Η Ελλάδα θα είναι από αυριο και πάλι μια έρημη χώρα, καθώς η κυβέρνηση αποδεχόμενη πλέον και επίσημα την αδυναμία της να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας πετά λευκή πετσέτα και καταφεύγει στο μόνο μέτρο που ξέρει να επιβάλλει με συνέπεια, την επιβολή κατάστασης “πολιορκίας” στη χώρα, με κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων (κλείνουν ό,τι άνοιξε την περίοδο των εορτών), ολική απαγόρευση κυκλοφορίας το 1/3 του 24 ωρου (9-5) και αυστηρό εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια! Νωρίτερα ειχε γίνει γνωστό ότι για … άγνωστους λόγους, αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών την Δευτέρα και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας το Γεωργιος Γεννηματας. Το 5ο σειρά που αναβάλλονται χωρίς εξήγηση…

Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Στελιος Πέτσας με στόχο την θωράκιση της κοινωνίας έναντι του κορωνοϊού.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται και περνάμε σε αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία»», ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Επιβάλλεται να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα», τόνισε στη συνέχεια.

Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως κλείνουν όσα καταστήματα άνοιξαν μέσα στις γιορτές και λίγο νωρίτερα, δεν θα τελεστεί ο Αγιασμός των υδάτων ανήμερα των Θεοφανείων ενώ επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας 9-5 που ίσχυε πριν τις γιορτές.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα
1ον. Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!

2ον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3ον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Leave a Reply

4 × one =

Top