Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Κόλαση” στην Αχαΐα: Εκκενώθηκαν 12 οικισμοί στη Δροσιά, κάηκαν ολοσχερώς 3 σπίτια, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 3 άνθρωποι

“Κόλαση” στην Αχαΐα: Εκκενώθηκαν 12 οικισμοί στη Δροσιά, κάηκαν ολοσχερώς 3 σπίτια, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 3 άνθρωποι

Μαίνονται οι μεγάλες φωτιές σε Ελικίστρα και Δροσιά Αχαΐας, με τις αρχές να δίνουν μετά τις 19.00 εντολή να εκκενωθούν πάνω από 10 οικισμοί στην Δροσιά καθώς οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Πρόκειται για: Πτέρη, Στρυβογά, Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Στην Ελικίστρα έχει δοθεί εντολή για προληπτική απομάκρυνση από το Νέο Σούλι και την περιοχή Ρυάκι, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σε ύφεση.

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος μίλησε στον Alpha, κάηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια, ενώ τέσσερα – πέντε έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή στο Νέο Σούλι.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την περιμετρική οδό της Πάτρας. Τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας.

Τρία άτομα διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς. Πρόκειται για δυο πυροσβέστες και μια γυναίκα.

πηγή: in.gr, newpost.gr

Leave a Reply

11 + 8 =

Top