Είστε εδώ

“Κόλαφος” ο ήρωας Ιάσων Αποστολόπουλος: Εάν μιλάς για επαναπροωθήσεις σε θεωρούν εχθρό της Ελλάδας – Αφιέρωμα του Guardian στον διασώστη – σύμβολο

Αφιέρωμα στον Έλληνα διασώστη, ο οποίος από ήρωας έχει κατηγορηθεί ως… προδότης, πραγματοποιεί ο Guardian, φιλοξενώντας δηλώσεις του 38χρονου για την σφοδρή επίθεση που έχει δεχθεί από την κυβέρνηση και το σύστημά της.

Η δημοσιογράφος Κέιτι Φάλον μιλάει για την στοχοποίησή του και την «μυστηριώδη» ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ επισημαίνει και τις κατηγορίες του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «προσβάλλει τη χώρα».

«Εάν το να αγαπώ τη χώρα μου σημαίνει να δέχομαι τις δολοφονίες προσφύγων στα σύνορά μας, τότε είμαι περήφανος που είμαι προδότης» δηλώνει ο Ιάσονας Απόστολόπουλος και εξηγεί την κατάσταση στην Ελλάδα λέγοντας «εάν μιλάς κατά των επαναπροωθήσεων, τότε είσαι “εχθρός της Ελλάδας”. Αυτό είναι το αφήγημα».

Ο Έλληνας διαστώστης αποκαλύπτει ότι δέχεται καθημερινά απειλές για τη ζωή του, όμως υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να μιλά για να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τη βία κατά των προσφύγων.

«Οι επαναπροωθήσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες αόρατοι. Νομίζω ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό το έγκλημα είναι να το φέρεις στο φως» λέει στον Guardian και συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει ένα αίσθημα θλίψης όταν η χώρα από υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης (οι γιαγιάδες της Λέσβου) έφτασε να είναι υπόλογη στην Ε.Ε. για τη βία κατά των προσφύγων.

Επιρρίπτει, βέβαια, ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «έχει πλήρη ασυλία στις Βρυξέλλες. Πιέζουμε ασφυκτικά την Ε.Ε. να πάρει το ζήτημα στα σοβαρά».

«Ο ρατσισμός και η βία ενάντια στους αδύναμους δηλητηριάζουν όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας. Προς το παρόν οι πρόσφυγες είναι αυτοί που βρίσκονται στο στόχαστρο στην Ευρώπη, αλλά, αργά ή γρήγορα, αυτό το μίσος θα μεταφερθεί απέναντι σε άλλους που είναι λιγότερο προνομιούχοι» καταλήγει με νόημα ο 38χρονος διασώστης.

 

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.