Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Κοινός μπαταχτσής οφειλέτης ο Μητσοτάκης – Αυγατίζει χρέη, φεσώνει τους φορολογούμενους”! Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρωθυπουργό

“Κοινός μπαταχτσής οφειλέτης ο Μητσοτάκης – Αυγατίζει χρέη, φεσώνει τους φορολογούμενους”! Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρωθυπουργό

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα περί τραπεζών και επιτοκίων που επικαλέστηκε νωρίτερα η ΝΔ σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την εκτίναξη του χρέους της στις τράπεζες, επισημαίνοντας  «αν έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης, ας πει τον πόνο του σε κάποιον εργαζόμενο ή έμπορο, που έχει χάσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τώρα ετοιμάζεται να χάσει και το σπίτι του από τον νέο πτωχευτικό νόμο της ΝΔ».

Παράλληλα αναρωτιέται εάν ο πρωθυπουργός «θα έχει την πολιτική αξιοπρέπεια να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα. Να μην κρυφτεί εκ νέου, αυτή τη φορά ως κοινός  μπαταχτσής οφειλέτης».

Η ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης, που πουλάει δήθεν επιτελική επάρκεια στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, παρέλαβε τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες στα 216 εκατ. ευρώ και τα έχει εκτοξεύσει στα 342 εκατ.
Η κυνική ομολογία της ΝΔ ότι κάθε χρόνο οι τόκοι των χρεών της αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ξεπερνώντας πλέον σε ετήσια βάση τα 35 εκατ. ευρώ, αποτελεί παραδοχή ότι δεν θα τα ξεπληρώσει ποτέ παρά μόνο ίσως σε είδος με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις τους τραπεζίτες, αφού λογιστικά τα χρέη θα διογκώνονται επ’ αόριστον.
Όσο για την οικονομική ασφυξία από τα «πανωτόκια», αν έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης, ας πει τον πόνο του σε κάποιον εργαζόμενο ή έμπορο, που έχει χάσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τώρα ετοιμάζεται να χάσει και το σπίτι του από τον νέο πτωχευτικό νόμο της ΝΔ.
Περιμένουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να έχει την πολιτική αξιοπρέπεια να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα. Να μην κρυφτεί εκ νέου, αυτή τη φορά ως κοινός  μπαταχτσής οφειλέτης».

Leave a Reply

17 − one =

Top