Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Κατρακύλα” για την ΕΡΤ των Ζούλα-Μητσοτάκη: “Η ΑΝΤΙΦΑ είναι οργάνωση πάρα πολύ αμφιλεγόμενη που προβλέπει ακόμα και ένοπλη αντίσταση”…(vid)

“Κατρακύλα” για την ΕΡΤ των Ζούλα-Μητσοτάκη: “Η ΑΝΤΙΦΑ είναι οργάνωση πάρα πολύ αμφιλεγόμενη που προβλέπει ακόμα και ένοπλη αντίσταση”…(vid)

Οι ΗΠΑ φλέγονται μετά τη στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς, ο Τραμπ μάλλον ζει την δική του “Πτώση” σαν κάποιο άλλο γνωστό πρόσωπο της ιστορίας που κλεινόταν σε “μπούνκερ” και έδινε αλλοπρόσαλλες διαταγές στους επιτελείς του, και τουιτάρει ρίχνοντας λάδι στη φωτιά με κορυφαίο “επίτευγμα” των τελευταίων ημερών το τιτίβισμα της απόφασής του να χαρακτηριστεί ως “τρομοκρατική οργάνωση” η ΑΝΤΙΦΑ.

Είτε πρόκειται για απόφαση που ουσιαστικά προλειαίνει το έδαφος για να ποινικοποιηθεί σταδιακά η οποιαδήποτε αντίδραση είτε απλά για άλλη μία απόδειξη του πόσο αποσυνδεδεμένος με την πραγματικότητα είναι ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου που προ ημερών έδινε οδηγίες για ενέσεις…χλωρίνης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η ΑΝΤΙΦΑ δεν είναι οργάνωση αλλά κίνημα και δράση κατά του φασισμού, των ναζί και των νεοναζί. Αυτό που θέλει δηλαδή ο Αμερικανός πρόεδρος είναι να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατική οργάνωση, για παράδειγμα, όσοι Αμερικανοί πολέμησαν εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στην απόβαση της Νορμανδίας, στην Όμαχα Μπιτς ή στα νησιά του Ειρηνικού, όπως επεσήμανε χρήστης του twitter στον Ντόναλντ Τραμπ…

Εδώ στην Ελλάδα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ζει όπως φαίνεται και αυτή μία πτώση, με τελευταίο “κρούσμα” το ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στις ΗΠΑ από τον γνωστό για τα φιλοτραμπικά του αισθήματα δημοσιογράφο Δημήτρη Απόκη.

Σε ένα μικρό μόλις απόσπασμα από το δελτίο της ΕΡΤ, ο Δ.Απόκης αναφέρθηκε και στην απόφαση Τραμπ λέγοντας:

“Να αναφερθούμε στην ΑΝΤΙΦΑ. Πραγματικά είναι μία οργάνωση πάρα πολύ αμφιλεγόμενη η οποία προβλέπει στα μέλη της ακόμα και ένοπλη αντίσταση  σε θέματα τα οποία προωθούν. Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι θα υποστηρίξει την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου και θα την εφαρμόσει. Τίθονται κάποια συνταγματικά ζητήματα, είναι μία πολύπλοκη διαδικασία  και να πούμε πως το Twitter έκανε suspend δηλαδή έκλεισε τον λογαριασμό της ΑΝΤΙΦΑ στις Ηνωμενές Πολιτείες”.

Όπως επεσήμαναν αρκετοί χρήστες του twitter (και το thefaq) στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να ανταποκρίνεται στην αλήθεια, εκτός βέβαια από το ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα υποστηρίξει την απόφαση Τραμπ…

Leave a Reply

three × three =

Top