Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Καρφάρα” Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Έλεγε γιατί κάναμε ΚΥΣΕΑ το Σ-Κ, λες πρέπει να πηγαίνουμε για μπάνιο! 5 μήνες τώρα δεν κάνουν τίποτα μη τυχόν και ενοχληθεί ο σουλτάνος (vid)

“Καρφάρα” Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Έλεγε γιατί κάναμε ΚΥΣΕΑ το Σ-Κ, λες πρέπει να πηγαίνουμε για μπάνιο! 5 μήνες τώρα δεν κάνουν τίποτα μη τυχόν και ενοχληθεί ο σουλτάνος (vid)

Φανταστείτε να είχε γίνει στις μέρες μας αυτό που συνέβη χθες, η μονομερής, ανυπόστατη και απαράδεκτη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, που διεκδικεί καίρια κυριαρχικα δικαιώματα που παρακάμπτει την ύπαρξη της Κρήτης σε δικαίωματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αν αυτό συνέβαινε επί των ημερών μας τι θα έλεγαν;” αναρωτήθηκε μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη,  στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θα μας ζητούσαν να παραιτηθούμε, θα μας λέγανε επικίνδυνους, ότι ξεπουλάμε τη χώρα, πουλήσαμε τη Μακεδονία και τώρα πουλάμε την Κρήτη. Και αλήθεια αναρωτιέμαι, 5 μήνες τώρα τους έχετε ακούσει να αναδεικνύουν την προκλητικότητα της Τουρκίας στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο; Τους έχετε ακούσει να κινητοποιούνται; Να φτιάχνουν συμμαχίες; Μη τυχόν και ενοχληθεί ο σουλτάνος…”

Θύμισε μάλιστα ότι “εγώ έκανα ΚΥΣΕΑ μέσα στον Ιούνιο γιατί κατέβαινε το γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ και ήθελα να είμαστε όλοι συντονισμένοι να δούμε τι θα κάνουμε σε κάθε περίπτωση.  Και με κατηγόρησε τότε ο Μητσοτάκης γιατί λέει “δημιουργείς ψεύτικη εικόνα συναγερμού και συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ σαββατοκύριακο”. Λες και το σαββατοκύριακο πρέπει να πηγαίνουμε για μπάνιο, δεν είναι ημέρα εργάσιμη όταν έχουμε εθνικά θέματα”!

“Επί 5 μήνες, τις κυρώσεις που κατακτήσαμε μαζί με τον Κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη σε βάρος της Τουρκίας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο, όχι μόνο δεν τις αξιοποιούν αλλά δεν απαίτησαν να εφαρμοστούν. Κι έρχονται σήμεραρ και λένε “δεν πρέπει να μιλάμε πολύ γιατί έχουμε το προσφυγικό. Κι έτσι θα ενοχλήσουμε τους γείτονές μας και θα φέρουν περισσότερες ροές”.

Είναι μία αποτυχημένη στρατηγική αυτή. Είναι η στρατηγική του κατευνασμού και της αδράνειας που θα φέρει περισσότερα προβλήματα και αδιέξοδα και σήμερα το βλέπουμε να συμβαίνει αυτό.

Για αυτό εμείς λέμε ότι τα πρόβλήματα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και να γνωρίζουμε ότι δεν μπαίνουν κάτω από το χαλί και ότι μόνο μέσα από μία ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα δημιουργήσει συμμαχίες και που θα προλαμβάνει τις προκλήσεις, θα αποφέρει καρπούς.

Για αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική και να σηκώσει τη δύναμη της φωνής και της πυγμής και της σοβαρότητας στα κρίσιμα αυτά θέματα και κυρίως να απαιτήσει από την ΕΕ να εφαρμοστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και να επεκταθούν από την Κύπρο και στην περιοχή που σήμερα βάζει το στόχο νοτίως της Κρήτης μέσα από μία πρωτοφανή στα χρονικά μονομερή ενέργεια, έξω από το πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας”.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

nine + 10 =

Top