Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Καίει” Σαλμά-Βορίδη-Πατούλη το πόρισμα της Εξεταστικής για τις αρθροσκοπήσεις: “Διαβολικές συμπτώσεις” εκτόξευσαν την εξέταση στα 1500 ευρώ (στα 150 με απόφαση Ξανθού-Πολάκη), έρευνα για παράνομο όφελος 825.000 ευρώ (vid)

“Καίει” Σαλμά-Βορίδη-Πατούλη το πόρισμα της Εξεταστικής για τις αρθροσκοπήσεις: “Διαβολικές συμπτώσεις” εκτόξευσαν την εξέταση στα 1500 ευρώ (στα 150 με απόφαση Ξανθού-Πολάκη), έρευνα για παράνομο όφελος 825.000 ευρώ (vid)

Προσπορισμό οικονομικού οφέλους ύψους 825.000 ευρώ θα καταλογίζει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, για το θέμα των αρθροσκοπήσεων, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στο πόρισμα της πλειοψηφίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, γίνεται λόγος για εξίσωση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης με την ιατρική, προς τα πάνω, στα 1.500 ευρώ, με απόφαση όπως φέρεται να λέει το πόρισμα, του πρώην υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Ένα ακόμη σημείο στο πόρισμα είναι οι αναφορές σε «διαβολικές συμπτώσεις», όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες πήρε άδεια λειτουργίας, ειδικό διαγνωστικό εργαστήριο αρθροσκόπησης, το οποίο ανήκε στον γαμπρό, αλλά και στη σύζυγο του Μάριου Σαλμά.

“Ο δρόμος δεν θα είχε ανοίξει αν δεν είχαμε τις προτάσεις από τον πρώην πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, τον κ.Σκανδαλάκη, που ήταν και πρώην Υφυπουργός της ΝΔ, τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τον κ.Κοντό και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου τον κ.Πατούλη” ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Λ.Παναγιώτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με διάταξη Ξανθού-Πολάκη οι αρθροσκοπήσεις έπεσαν κατακόρυφα στα 150 ευρώ από τα 1500 ευρώ…

Την Κυριακή αναμένεται να δοθεί στα κόμματα το πόρισμα και αναφορικά με την περίπτωση του κ. Σαλμά αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν αδικήματα, πράξεις ή παραλείψεις για το θέμα των αρθροσκοπήσεων.

Πηγή: neaselida.gr

One thought on ““Καίει” Σαλμά-Βορίδη-Πατούλη το πόρισμα της Εξεταστικής για τις αρθροσκοπήσεις: “Διαβολικές συμπτώσεις” εκτόξευσαν την εξέταση στα 1500 ευρώ (στα 150 με απόφαση Ξανθού-Πολάκη), έρευνα για παράνομο όφελος 825.000 ευρώ (vid)

Leave a Reply

Top