Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ηχηρή” απάντηση σε όσους είδαν “άδειασμα” του Νίκου Παππά! Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή!

“Ηχηρή” απάντηση σε όσους είδαν “άδειασμα” του Νίκου Παππά! Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή!

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον εισαγγελέα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις. Στις 12.30 η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη, κατέθεσαν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή ζήτησαν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές.

Κάλυψη Τσίπρα σε Παππά

Κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την εκτίμηση πως έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος.

Με φόντο όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ηχογραφημένο υλικό του Σαμπύ Μιωνί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα «σύστημα εξουσίας» και για παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πολιτική διάσταση που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση του παρανόμως κτηθέντος ηχητικού υλικού με συνομιλία ανάμεσα στον επιχειρηματία Μιονή και τον Νίκο Παππά και σχολίασε: «Απέναντι σ’ ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη». Συνέχισε τονίζοντας πως «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που τού αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε».

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς με δήλωσή του προχώρησε σε αυτοκριτική γνωστοποιώντας ότι στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε τον λόγο και είπε τα εξής: «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και κάνοντας την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη»

Πηγή: ethnos,gr / Βούλα Κεχαγια

Leave a Reply

3 + 20 =

Top