Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Γλυκά” επανέφερε ο Βορίδης λίγες ώρες μετά την αναδίπλωση Μιχαηλίδου το ενδεχόμενο απολύσεων για όσους δεν εμβολιαστούν: Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει ρύθμιση (ηχητ.)

“Γλυκά” επανέφερε ο Βορίδης λίγες ώρες μετά την αναδίπλωση Μιχαηλίδου το ενδεχόμενο απολύσεων για όσους δεν εμβολιαστούν: Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει ρύθμιση (ηχητ.)

Μπορεί η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου να έκανε λόγο για “λάθος διατύπωση” κάνοντας στροφή 180 μοιρών στα όσα είπε το πρωί περί απολύσεων που θα ακολουθήσουν τις αναστολές εργασίας για όσους ενώ θα πρέπει να εμβολιαστούν δεν το πράξουν, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και τους Μανώλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, επανήλθε και εξέφρασε την άποψη ότι μία τέτοια ρύθμιση, για απόλυση, θα πρέπει να υιοθετηθεί.

Ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απόλυσης μετά την παρέλευση της αναστολής εργασίας (πχ μετά από έναν μήνα αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, όπως διατυπώθηκε στην ερώτηση), για να ταχθεί υπέρ της άποψης αυτής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: “Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε αυτό, και νομίζω ότι θα υπάρξει και ρύθμιση. Σε αυτό προσωπικά έχω την άποψή μου· θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση. Για μένα η έννοια της αναστολής είναι μία έννοια μεταβατικότητας και προσαρμογής. Αλλά εν συνεχεία είναι προφανές ότι αυτό θα αποτελεί μία υγειονομική υποχρέωση. Παρεμπιπτόντως αυτό δεν είναι πρωτοφανές οι εργαζόμενοι παραδείγματος χάρη σε καταστήματα εστίασης είναι σαφές ότι έχουν και υγειονομικά πιστοποιητικά και πιστοποιήσεις της καλής τους υγείας. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει συγκεκριμένα νοσήματα να πάει να εργαστεί σε μια κουζίνα, για προφανείς λόγους”.

“Άρα λοιπόν αυτές οι υποχρεώσεις οι υγειονομικές που υπάρχουν σε ορισμένα επαγγέλματα θα υπάρξουν ως υποχρέωση και για την αντιμετώπιση της πανδημίας για ορισμένα επαγγέλματα. Αν κάποιος δεν έχει αυτές τις προϋποθέσεις, είναι προφανές ότι θα βρίσκεται σε παραβίαση της συμβάσεως εργασίας του”.

“Άρα σκέφτεστε ότι μπορεί αυτόν τον άνθρωπο να τον απολύσετε” ήταν η διευκρινιστική ερώτηση που δέχτηκε, στην οποία ο Μάκης Βορίδης απάντησε “βεβαίως, άμα δεν τηρεί αυτά που ορίζει ο νόμος για την εργασία του;”

με πληροφορίες από το cnn.gr

Leave a Reply

two × two =

Top